„Îmi place să cred cu tărie că voi fi o mamă bună!“

Să o cunoaștem mai bine pe Isabela Neagu, noua mămică bebeTEIubesc!

Revista „Copii și Părinți“: Ești noua mămică bebeTEIubesc. Ce te-a atras la acest proiect?

Isabela Neagu: Ca orice mămică la început de drum, atunci când am aflat că sunt însărcinată, am căutat să mă informez pe internet. Bineînțeles, mi-am asumat să filtrez ceea ce citesc și să întreb specialiștii în cazul în care aveam dubii. Informațiile pe care le-am găsit însă pe bebeTEIubesc mi-au inspirat încredere, iar faptul că proiectul este susținut de Bebe Tei, un brand în care orice părinte are încredere, mi-a dat și mai mult optimism. Am aflat, apoi, că se recrutează o viitoare mămică pentru sezonul trei și am zis că merită să încerc, mai ales că experiențele mămicilor pot fi diferite, deci cu siguranță vom avea de învățat unii de la alții.

Cum crezi că te va ajuta pe tine proiectul bebeTEIubesc?

În primul rând, cred că îmi vor fi de folos colaborările cu specialiștii, pentru că oricât de multă informație ar exista pe internet, până la urmă tot un sfat specializat te va ajuta să iei cele mai bune decizii pentru sarcină și, implicit, pentru bebe. Apoi, pentru că voi avea ocazia să testez mai multe produse pentru copil, fie că e vorba de scutece sau produse de îngrijire. Îmi va fi astfel mai ușor să descopăr ceea ce se potrivește copilului meu sau mie, graviduță și viitoare mamă. Mai mult, mă încântă că există deja o comunitate de mămici, cu care de-abia aștept să interacționez. Sunt sigură că vom rezona și că vom învăța unele de la altele cum să ne creștem copiii cât mai bine. Nu asta își dorește orice părinte?

Care sunt provocările cele mai mari pe care ți le-a adus sarcina?

Tocmai am intrat în săptămâna 33 de sarcină. Ce m-a uimit cel mai mult a fost schimbarea pe plan hormonal. Eu mă consider o femeie puternică și care încearcă să își rezolve singură problemele, să găsească soluții și așa mai departe. Ei bine, în sarcină, nici nu vreau să îmi amintesc de câte ori am plâns din cauza unor nimicuri și de câtă nevoie am de susținerea celor din jur! Încă nu mă pot obișnui cu această Isabela mai slabă, mai vulnerabilă emoțional, însă încerc să mă accept așa cum sunt. O altă provocare destul de mare este aceea legată de micile „îmbolnăviri“ provocate de sarcină. Înainte de a rămâne însărcinată, am încercat să rezolv problemele de sănătate, ca să nu mă confrunt apoi cu ele. Iar acum, orice mică îmbolnăvire, normală în această perioadă, mă indispune – gingivita, răceala, infecția urinală – mai ales că eu sunt obișnuită să nu fiu bolnăvicioasă. Dar mi-am dat seama că sunt inevitabile și că voi trece cu bine peste ele.

Ce sfat le-ai da graviduțelor care sunt tot în săptămâna 33 de sarcină?

Fiecare sarcină este diferită, însă cel mai bun sfat pe care pot să îl dau este acela de a încerca să fie zen în orice situație, atât la birou, cât și în viața personală, pentru că este mult mai frumos să ne bucurăm de pântecul nostru și să ne dăm interesul să nu îl stresăm pe bebe.

Poți spune că sarcina te-a schimbat?

Eu simt că sunt o altă persoană, puțin mai pretențioasă, uneori mai nervoasă, însă sunt sigură că voi reveni la normal după ce vine pe lume băiețelul nostru.

Din ce mai multe femei amână să devină mame din diferite motive: fie nu vor să renunțe la carieră, fie le este teamă de schimbările prin care trec, fie nu sunt hotărâte pur și simplu. Tu cum le-ai convinge să renunțe la aceste „temeri“?

Și eu am amânat acest moment, iar motivul a fost că mi-am dorit să îmi permit să îi ofer copilului tot ce are nevoie. Dar mi-am dat seama apoi că am pierdut mult timp și că este mai important să fim mai aproape de generația lor, să putem ține pasul cu ei. Este esențial, înainte de toate, să primească atenția și dragostea noastră decât să i se ofere lucruri materiale. Dacă aș putea da timpul înapoi, cred că aș face acest pas la 24-25 de ani, pentru că și starea noastră psihică este mai bună în acea perioadă – suntem mai optimiste și avem mai multă răbdare.

Te-ai gândit ce nume îi vei pune bebelușului?

Avem deja o listă cu vreo cinci nume, încă ne gândim, nu ne-am hotărât pentru moment. Dar mai avem timp, nu ne grăbim.

Cum ți-l imaginezi pe bebe?

Cred că majoritatea mamelor își doresc ca bebe să semene cu ele. Eu, una, îmi doresc să ia atât de la mine, cât și de la tati, ce este mai bun, fizic și spiritual. Oricum ar fi, este copilul nostru și cea mai mare bucurie este de a-l ști sănătos. Frumusețea e trecătoare, iar caracterul se formează în timp.

Pentru că vei fi pentru prima dată mamă, ai emoții în privința asta, ca experiență nouă în viața ta?

Fix acum trec prin această perioadă de îngrijorare: oare o să mă descurc bine, oare o să iau cele mai bune decizii pentru el? Însă mă bucur că cei din jur mă încurajează și ușor, ușor, voi trece și peste aceste temeri. Și îmi place să cred cu tărie că voi fi o mamă bună. Sper să-mi iasă!

Am intrat într-un nou an. Ce mesaj ai pentru mămicile bebeTEIubesc.ro şi pentru cititoarele revistei „Copii şi Părinţi“?

Le doresc tuturor să petreacă în familie cât mai mult timp! Și să încercăm să fim, așa cum am mai spus, zen în orice situație!

Foto: Dan Nichitiu