Importanța contactului piele-pe-piele între mamă și copil în prima oră după naștere…

promo-noiembrie-2015-lansinoh

Nașterea reprezintă un moment unic, încărcat de emoție, în care bebelușul își schimbă mediul de viață și se întâlnește pentru prima oara cu mama. Indiferent de felul în care cel mic a fost adus pe lume, prima oră din viața sa este crucială și poate influența foarte mult alăptarea.
Nou-născutul are numeroase acțiuni instinctuale imediat după naștere. Așezarea copilului în contact piele-pe-piele cu mama imediat după naștere are o importanță covârșitoare asupra comportamentului acestuia privind alăptarea, ajutând la crearea unei legături puternice între mamă și copil. Totodată, mamele care își țin copiii la piept imediat după naștere au instincte materne mai puternice și au mai multă încredere în capacitatea lor de a-i îngriji.

Contactul piele-pe-piele protejează copilul de efectele separării

Copiii, mai ales imediat după naștere, depind de mama lor din toate punctele de vedere. De aceea, din punctul de vedere al unui nou-născut, orice separare de mama sa este o amenințare la viața lui. El se va manifesta prin plânsete puternice și agitație. În majoritatea culturilor acest plâns este văzut ca un lucru normal însă el poate dăuna copilului deoarece crește presiunea intra-craniană, împiedică funcționarea normală a plămânilor și crește nivelul hormonilor de stres.

Principalele beneficii pentru copil sunt:

-plânge mai puțin și este mai calm;
-contactul contribuie la reglarea bătăilor inimii, a temperaturii și a tensiunii copilului;
-oferă confort și reduce stresul;
-îmbunătățește imunitatea nou-născutului.
În concluzie, contactul piele pe piele este cea mai bună cale pentru un copil care nu are nevoie de îngrijiri imediate să se adapteze în afara pântecului. Nu numai că este sigur pentru nou-născut și copil dar oferă numeroase beneficii pe termen scurt și lung. Contactul imediat dintre mamă și copil crește stabilitatea fiziologică, asigură un echilibru psiho-emoțional și sprijină dezvoltarea creierului bebelușului.

Odată stabilită această legătură unică mamă – copil important este să faceți tot ce vă stă în putință să mențineți procesul alăptării. Pentru situațiile în care din anumite motive și în anumite situații nu puteți alăpta copilul, specialiștii Lansinoh au dezvoltat produse inovatoare de ultimă generație care permit colectarea rapidă și efientă fără durere a laptelui matern cu ajutorul pompelor de sân Lansinoh, susținând combinarea alăptării și hrănirea cu lapte matern fără ca bebelușul să refuze hrănirea la sân, datorită biberoanelor Lansinoh care imită mișcările peristaltice învățate de copil la sânul mamei. Mișcările peristaltice contribuie la o bună dezvoltare oral – facială și la o digestie fără probleme.

…află mai multe pe lansinoh.nextstep.com.ro