În Amsterdam, cu copiii: mini ghid turistic

In vacanta

Călătoriile în afara ţării, împreună cu copiii, se planifică din timp, mai ales atunci când nu obişnuim să plecăm foarte des în vacanţă. Şi chiar dacă nu vom reuşi să ne ţinem în totalitate de planul stabilit, vom şti ce ne-a rămas să vizităm în următorul sejur. Dacă următoarea destinaţie este Amsterdam, aflaţi că există o mulţime de lucruri de descoperit de către cei mici. Iată doar 5 recomandări:

Croazieră de o oră cu plecare din Piaţa Leidse

O călătorie pe apă în Amsterdam este o ocazie de a descoperi această destinaţie dintr-o altă perspectivă. Traseul include puncte cheie din istoria oraşului, faţade cu poveste ale unor case ori biserici şi poduri iconice.

Loc de întâlnire: Leidsekade (lângă Hampshire- American Hotel), aproape de piaţa Leidseplein.

Info: Copiii care au 3 ani sau sub 3 ani beneficiază de gratuitate (cu precizarea că nu au locul asigurat).

Rezervările se fac pe www.getyourguide.com, iar anulările cu 24 de ore înainte pentru a primi înapoi suma integral.

Muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds

Dacă aveţi un copil pasionat de muzică, fan    al hiturilor internaţionale, sigur îi va plăcea să-şi facă un selfie alături de Justin Bieber, Adele, Ariana Grande sau Zayn Malik (noul star din muzeu). Vedetele din incinta Muzeului figurilor de ceară Madame Tussauds sunt însă mult mai multe şi vă aşteaptă să le descoperiţi. Nu lipsesc nici supereroii, Captain America fiind unul dintre cei mai fotografiaţi. Localizat în Piaţa Dam, aproape de Palatul Regal, Muzeul este un obiectiv turistic imposibil de ratat, dată fiind aglomeraţia de oameni care aşteaptă să intre aici.

Notă: Cu cât sunt achiziţionate mai devreme, online, biletele au preţuri mai avantajoase. Diferenţa dintre un bilet cumpărat la faţa locului şi unul comandat de pe internet poate ajunge    şi până la 6 euro. În cazul în care vă răzgândiţi să vizitaţi muzeul, din diverse motive, şi aţi cumpărat deja biletul, anularea se face cu 24 de ore înainte pentru a primi ramburs integral.

Chipie Champ, un loc de joacă pe gustul copiilor (mici sau mari)

Chipie Champ este un uriaş spaţiu de joacă din Amsterdam, cu activităţi adaptate vârstei copiilor. De la prichindei sub 5 ani până la copii de 12 ani, fiecare îşi va găsi colţul lui de distracţie. Este deschis de luni până duminică inclusiv, de la orele 09.30 până la 19.00.

Adresă: Oosteinderweg 247c, 1432AT Aalsmeer Contact: aalsmeer@chimpiechamp.nl

Mijloace de transport: tramvaiul 1, autobuzele 171, 172, 198, 199, 361.

Grădina zoologică Artis

Colecţia iniţială (1838) a acestei Grădini zoologice nu era deloc spectaculoasă: includea câţiva papagali, maimuţe şi o pisică sălbatică. Însă numai după 1 an, colecţia a fost completată, devenind o adevărată atracţie: lei,  o  panteră,  un tigru, o puma, hiene, urşi polari, urşi bruni, o zebră şi chiar un şarpe boa cu o lungime de peste 5 metri au fost aduşi aici. Astăzi, ea e mai mult decât o grădină zoologică: Artis găzduieşte şi un muzeu de istorie naturală, unul geologic, acvariu, planetariu, insectar şi o casă a fluturilor. Se află pe strada Plantage Kerklaan 38-40, în centrul Amsterdamului, unde se poate ajunge uşor atât cu maşina personală, cât şi cu transportul în comun. Tramvaiul 14, din Garacentrală, opreşteşi la Artis, iar liniile 7 şi 19 au staţie la câteva minute de mers pe jos până la Zoo. Gura de metrou cea mai apropiată se numeşte Waterlooplein (la 10 minute de mers pe jos până la Artis).

Info: Copiii cu vârsta între 0 şi 2 ani au acces gratuit.

Program: Între 1 martie şi 31 octombrie, programul de vizitare este între orele 9-18, iar între 1 noiembrie şi 28 februarie, între orele 9-17.

O vizită la Moara de vânt De Gooyer

Există în Amsterdam opt mori  de  vânt  care au supravieţuit trecerii timpului. Însă cea mai cunoscută rămâne Moara de vânt De Gooyer. Este aproape de centrul oraşului, prin urmare, o poţi include printre obiectivele din această zonă. I se mai spune şi De Funenmolen datorită zonei unde se află (Funenkade). Moara nu mai este funcţională din 1972, dar prezenţa sa continuă să atragă atenţia şi să stârnească interesul turiştilor, inclusiv al copiilor.

Referinţe:     getyourguide.com,     www.artis. nl, madametussauds.com, chimpiechamp.nl, awesomeamsterdam.com

Comments

comments