Lansinoh Pompă pentru formarea mamelonului

promo-9-luni

Mamelonul plat sau ombilicat este acela care la presiunea “areolei mamare” se adânceşte, în loc să iasă afară atunci când este stimulat. Asta poate face dificilă ataşarea bebeluşului la sân şi alăptarea. Totuşi, după ce nou-născutul deprinde tehnica suptului şi reuşeşte să apuce corect sânul, mameloanele sunt trase în afară în timpul suptului şi alăptatul poate decurge firesc. Este nevoie de multă răbdare, perseverenţă şi încredere în timpul primelor săptămâni.

Ce te poate ajuta:
– Stimularea mamelonului. Scoaterea mamelonului spre exterior înainte de alăptare prin stimulare cu ajutorul pompei manuale sau electrice, seringii sau pompitei pentru formarea mamelonului. Manevra se face înainte de a pune copilul la sân şi între alăptări;
– Susţinerea sânului cu degetele şi apăsarea uşoară, deasupra, cu degetul mare;
– Folosirea mameloanelor artificiale (din silicon) – aceastea însă trebuie folosite doar la recomandarea specialiştilor în alăptare.
– Alăptarea cât mai repede după naştere, când sânii sunt încă moi, şi apoi după 2-3 ore. Trebuie să eviţi angorjarea sânilor, deoarece când aceştia se umflă, mameloanele devin şi mai plate, iar copilului îi va fi dificil să sugă.
– Ia legătura cu un consultant în alăptare care te va sfătui despre poziţionarea corectă a bebeluşului la sân, şi vei evita astfel apariţia ragadelor.
– Dacă bebeluşul devine agitat în timpul alăptării opreşte-te şi linişteşte-l. Leagănă-l, plimbă-l în braţe, vorbeşte-i până când se linişteşte. Vrei ca acesta să asocieze alăptarea cu ceva plăcut, şi nu cu un chin. Din clipa în care reuşeşte să tragă mamelonul în gură, forma nu mai contează deloc.

 

Lansinoh Pompă pentru formarea mamelonului – Acţionează delicat, trăgând uşor mamelonul în afară, corectând temporar mameloanele plate sau ombilicate. Astfel copilul poate prinde mamelonul hrănindu-se la sân cu uşurinţă.
Uşor de folosit cu o singură mână. Practică şi eficientă, pompa pentru formarea mamelonului are două cupe, cu dimensiuni diferite pentru o adaptare uşoară, pe diferite forme şi dimensiuni de mameloane.