Legume și paste cu pui

Pastele cu pui şi legume sunt perfecte pentru a fi pregătite atunci când copilul îşi doreşte să încerce ceva special şi savuros. Aspectul sigur îl va convinge.

Ingrediente:
• Piept de pui – 1
• Paste – 1 pungă
• Ardei gras roşu – 2
• Roşii – 4
• Ceapă verde – 2
• Usturoi
• Oregano
• Sare

Mod de preparare:
Speli bine pieptul de pui şi îl toci bucăţele. Într-o tigaie mai înaltă de teflon, pui 2 linguri de ulei de măsline şi adaugi bucăţile de pui. Le laşi să se rumenească la foc mic.

Cureţi legumele şi le tai mărunt. Le adaugi peste bucăţile de pui, presari sare şi torni 2 ceşti de apă. Laşi să fiarbă acoperit până se pătrund toate.

Dai roşiile pe răzătoare şi le adaugi peste carne şi legume. Presari oregano, usturoi pisat mărunt şi laşi să fiarbă până se îngroaşă puţin sosul.

Fierbi pastele, le scurgi și le servești cu sosul preparat. Poți rade cașcaval deasupra, dacă cel mic preferă astfel. Se servesc calde.

Pentru o dietă sănătoasă iată câteva aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți carnea:
Sursa de proveniență a cărnii este unul dintre cele mai importante criterii de alegere. Pentru o dietă echilibrată și sănătoasă este esențial să știm cu ce a fost hrănit animalul de la care provine carnea și să ne asigurăm că nu a primit hormoni de creștere, făină animală și antibiotice. În mod ideal, ar trebui să alegem carne provenită de la animale crescute în ferme sau în curtea bunicilor și hrănite cu iarbă și cu o dietă adecvată lor.
Culoarea, mirosul, textura. De multe ori, alegerea unei bucăți de carne potrivită este o adevărată încercare. Ca o regulă generală, părțile corpului unui animal care se mișcă cel mai mult vor necesita un timp de fierbere îndelungat. Carnea trebuie să aibă un miros proaspăt și neutru. Culoarea trebuie să fie uniformă, fără variații. Alegeți bucățile care sunt mai puțin apoase, semn că au avut timp să se scurgă foarte bine. Carnea de vită proaspătă are o culoare roșie. Carnea proaspătă de porc trebuie să fie roz spre roșu, nu albă. La fel și carnea de oaie. Bucățile oferite spre vânzare trebuie să aibă o tăietură curată, uniformă, fără denivelări și resturi. Carnea de pui trebuie să aibă o culoare roz pal; la fel și cea de curcan.
Temperatura și modul în care este depozitată carnea. Depozitați carnea la rece, în frigider. Carnea de pui, de curcan, de pește și fructele de mare pot rezista în frigider până la două zile. Carnea de vacă și oaie poate fi păstrată între 3 până la 5 zile.

Sursa: diversificare.ro