Machiajul de seară sau de ocazie

promo-decembrie-2015-uca

De Sărbători, la aniversări ori diverse alte evenimente speciale din viaţa ta, vrei să arăţi impecabil. Machiajul de ocazie nu se realizează foarte greu. Esenţial este să ţii cont de anumite detalii, cum ar fi culoarea ochilor, a părului şi a hainelor.  

E drept că frumuseţea vine din noi, însă uneori e bine să o mai şi punem în evidenţă prin câteva trucuri. Pentru cei din jur este reconfortant să emani o stare de bine, să fii o prezenţă plăcută, dar la fel de reconfortant, de data asta din punct de vedere vizual, este să şi arăţi bine.

Important! Ca în cazul oricărui tip de machiaj, şi în cazul machiajului de seară sau de ocazie, demachierea este foarte importantă. Ca o paranteză, fie că foloseşti sau nu rimel, farduri, rujuri, acest gest de îngrijire personală trebuie să aibă loc zilnic. Prin urmare, revenind la machiajul de seară, e nevoie ca tenul să fie pregătit în prealabil. Curăţă faţa prin mişcări circulare şi aplică apoi o loţiune tonică, în funcţie de tenul pe care îl ai.

1.Înainte de a te da cu fond de ten şi fard de ochi, foloseşte un primer!
Ce este primer-ul? Este o bază pentru machiaj, care are rolul de a-i oferi o rezistenţă de durată. Există primer pentru faţă, pentru ochi, pentru buze, chiar şi pentru gene. Ajută fardurile, rujurile sau rimelul să adere/să se fixeze şi să ţină cât mai mult.
2.Alege culorile în funcţie de nuanţele pe care le porţi sau le… ai!
Este ideal ca între culoarea părului, a ochilor şi a hainelor să fie o unitate de stil, ca elementele să se susţină unele pe altele. Nimic în exces, nimic prea discret. Machiajul de seară sau de ocazie presupune strălucire, aşadar, gândeşte-te bine ce vrei să scoţi în evidenţă. Ochii şi părul sau rochia? Ori toate trei? Ca regulă generală, evită tonurile similare. Dacă ai ochii albaştri, nu te machia cu albastru, iar dacă sunt verzi, scoate din calcul culoarea verde. Mergi pe contraste, efectul va fi aşa cum ţi-l doreşti, de sărbătoare.
3.Mat, sidefat sau combinat?
Texturile pot fi mate, sidefate sau chiar combinate pentru a pune în valoare culoarea şi forma ochilor. Corecţiile formei feţei se vor realiza prin conturare şi iluminare. Nu uita blush-ul! O pată de culoare în obraji este ca cireaşa de pe tort!
4.Buzele, sprâncenele şi genele
Alege un ruj mat, în nuanţe îndrăzneţe. Atenţie, însă! În cazul în care, de exemplu, ai o rochie violet, nu folosi aceeaşi culoare pe buze. O culoare stridentă devine ţipătoare în momentul în care se repetă. În privinţa sprâncenelor, nu le contura prea accentuat, doar atât cât să le evidenţiezi linia. Pentru un look complet şi spectaculos, poţi folosi gene false.

Text: Marié Anna

Make-up artist: Marié Anna
Telefon: 0736 071 269