Mama și copilul. Manual practic pentru părinți

Fiecare sarcină şi fiecare copil sunt ceva unic. Deşi constituie o experienţă repetată de un număr infinit de ori, pentru nenumărate cupluri, pentru dvs. va fi memorabilă. Un copil deschide o lume nouă şi emoţionantă, dar care vi se poate părea nefamiliară, chiar descurajantă.

Această carte vă îndrumă pas cu pas, arătându-vă cum să faceţi din sarcină o perioadă fericită şi sănătoasă, oferind astfel bebeluşului cel mai bun start în viaţă.

La început, cei mai mulţi dintre noi ştim foarte puţine despre sarcină şi despre îngrijirea copilului, şi am putea considera că există o cale “bună” şi una “rea”, deşi lucrurile rareori stau chiar aşa. Însă există întotdeauna o cale mai uşoară. Ca să vă facem viaţa mai uşoară, în această carte am încercat să vă arătăm ceea ce alţi părinţi au descoperit că se poate mai bine, oferindu-vă soluţii practice la probleme frecvent întâlnite.

De la apariţia primei ediţii a cărţii am devenit bunică şi mi-am reamintit sentimentul de a fi părinte, bucuriile şi tristeţile, perioadele dificile, anxietăţile, oboseala, dar şi momentele de bucurie. În ultimul deceniu, ideile noastre despre cum funcţionează o familie s-au schimbat.

Tot mai multe femei încearcă să găsească modalităţi de a combina serviciul cu responsabilităţile familiale. Tot mai multe trebuie să se descurce pe cont propriu. Şi tot mai mulţi taţi sunt implicaţi în îngrijirea copilului, uneori chiar ca principal responsabil. Dar anxietăţile parentale nu se schimbă prea mult în timp. Toţi părinţii doresc sănătatea şi fericirea copilului.

Sper că veţi descoperi repede ca a fi părinte, în ciuda responsabilităţilor, poate fi şi distractiv. Nu trebuie să vă doriţi să fiţi părinţi perfecţi, ci doar părinţi potriviţi pentru copilul dvs. Un bebeluş are propria personalitate chiar de la naştere. Poate că una dintre cele mai grele sarcini ale unui părinte este să accepte că fiecare copil este o fiinţă umană cu propriile drepturi şi să tolereze şi să încurajeze individualitatea copilului.

Dacă aveţi nevoie de o anumită filosofie care să vă ghideze în următorii ani, nu vă putem oferi cuvinte mai potrivite decât cele ale psihologului

Anthony Storr: “Copiii se dezvoltă mai bine dacă sunt iubiţi pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce consideră cineva că ar trebui să fie”.

Comments

comments