Mămica mondenă

povestea-lunii-octombrie-2016

Cum s-a născut proiectul „Mămicamondenă.ro?

Proiectul Mămicamondenă.ro s-a născut în primul rând inspirată fiind de băiețelul meu, David Noah Alexandru, și mai apoi pentru că am în spate 16 ani de presă mondenă și îmi place extrem de mult job-ul pe care am avut posibilitatea să mi-l aleg. M-am gândit că n-ar fi rău deloc ca pe lângă interviurile pe care le fac cu vedete să inserez și altele cu medici specialiști care să vorbească despre diferite subiecte legate de cei mici, despre ce ar trebui să știe și să facă viitoarele mămici, despre medicația la copil, obezitatea infantilă, candidoză la copii, depresia postpartum, contracepție, cât de mult afectează relația de cuplu apariția unui copil, etc. Sunt mama unui copil de trei ani și trei luni și încă mai sunt multe lucruri pe care poate nu le știu și le aflu din mers din interviurile pe care le fac cu diversi specialiști. Mămicamondenă.ro este o revistă de VIP parenting, lifestyle și divertisment care promovează mămicile pricepute, copiii deștepți, părinții vedetă, proiectele inedite și nu numai. În plus, fiind acum PR și organizator de evenimente, Mămicamondenă.ro mă ajută și mă susține necondiționat să-mi promovez interviurile, articolele și comunicatele de presă. Sper să am timp să mă ocup așa cum trebuie de acest proiect pentru că am planuri mari cu el! Deocamdată e mic, dar îmi doresc să se ridice treptat. În plus, mai am de “crescut” si site-ul www.dvedete.ro care de asemenea îmi aparține.
Acum când internetul este mult mai accesibil, te poți documenta foarte ușor în orice problemă. Dar cât ar trebui mămicile să se bazeze pe informațiile găsite?
Sigur că internetul este accesibil tuturor, chiar și celor mici. De exemplu, David a învățat engleză de pe tabletă, urmărind aproape zilnic unul dintre desenele lui preferate, Thomas&Friends, dar și cu ajutorul meu. Mămicile ar trebui să se bazeze pe informațiile găsite pe net, doar dacă le verifică și din alte surse. Unele sunt credibile, altele nu. Depinde de situație! Eu personal folosesc des internetul și mă documentez pentru diverse probleme. Dar atunci când nu sunt sigură 100% de o informație, încerc să mai găsesc și alte răspunsuri până când sunt convinsă că urmează să procedez corect. Mai ales atunci când e vorba despre copilul meu!

Ce portret ai face tu mamei Daniela Popa?

Mama Daniela Popa sau, mai bine zis mama Dana Popa, căci așa mă știe majoritatea, este o mamă extrem de iubitoare, care își răsfață copilul poate prea mult, cheltuind mereu ultimii bani pe haine și jucării de ultima fiță (dar Davidutzu Americanutzu o merită din plin, pentru că este un copil extrem de iubitor la rândul său și foarte deștept). David este un copil extrem de dorit, îl iubesc maxim și nu îi refuz nicio mică plăcere! De aceea cred că este și atât de răsfățat, dar mi-o asum! Sunt o mamă îndrăgostită iremediabil de băiatul ei frumos și creț, cu ochi mari și negri, vesel și ștrengar!

Cum recomanzi celorlalte mămici începătoare să îşi ajute micuţii să treacă prin etapele fireşti ale dezvoltării? Mă refer aici la colici, erupţia dinţişorilor, vaccinuri, primii paşi. Tu cum ai făcut faţă acestor evenimente unice?

Cu calm și cu răbdare! În privința colicilor, din câte îmi amintesc nu am avut mari probleme. Ne-au fost de mare ajutor Infacolul și picăturile Protectis, dacă nu greșesc. Cu dințișorii am stat mai prost și au fost dureri mai mari și mâncărimi de gingii, dar cu câteva geluri speciale parca s-a ameliorat problema. În privința vaccinurilor am fost o „mamă teroristă” pentru că am optat nu doar pentru cele obligatorii, ci și pentru cele opționale. L-am cam înțepat puțin (mai mult), dar mai bine să prevenim decât să îndurăm diverse. Până la trei ani și trei luni nu am avut probleme serioase de sănătate și nici nu am fost internați în spital. Iar primii pasi, David a inceput să-i faca în America, la Los Angeles, când avea doar 8 luni și eram în vacanța în Beverly Hills.

Care a fost cel mai frumos moment de când ești mamă și care încă îți aduce zâmbetul pe buze atunci când ți-l amintești?

Nu mi-aș putea imagina acum viața fără Davidutzu Americanutzu meu! Nu aș putea să denumesc un singur moment care mă face fericită. De când am devenit mămică am momente frumoase în fiecare zi. Mai ales acum de când David vorbește non stop și spune tot ce-i trece prin cap. Mă bucur de el în fiecare zi. Chiar dacă încă nu am scăpat de pampersi, chiar dacă acasă nu mănâncă decât trei feluri de mâncare și la grădiniță „rade” aproape tot, chiar dacă mă chinuie încă noaptea pentru că se mai trezește de două ori și-mi cere bibereonul cu lapte… Sunt momente cu care mai târziu, când va mai crește, nu mă mai întâlnesc și poate imi vor lipsi, chiar dacă acum mă enervează. Sunt convinsă!

Viziunea ta despre a fi mamă era diferită când doar iţi imaginai lucrul acesta? Ţi-a adus noul statut, de mamă, vreo schimbare în mentalitate, în abordarea lucrurilor?

David mi-a schimbat viața total! Nu mai am timp de mine, de mine și de tatăl lui, de noi ca și cuplu, sper să recuperăm. Suntem la primul copil și ne canalizăm toată atenția asupra lui. Și asta ne ocupă tot timpul! E bine, e rău, nici nu mai contează. Nu-mi imaginam că e atât de frumoasă viața cu copii, că e atât de plină, că te consumă atât de mult, că pot să am un copil atât de deosebit și că universul meu este acum el.