Masa în familie

povestea-lunii

“Familia este, din punctul nostru de vedere, cel mai important pilon al societăţii, un concept care ne-a fost inoculat încă de când eram mici de către bunicii noştri, ajutându-ne astfel să apreciem căldura familială, şi prin sprijinul cărora am devenit oamenii maturi de astăzi. Ne simţim onoraţi că putem susţine buna dezvoltare a organizaţiei SOS Satele Copiilor. Am hotărât împreună că “Masa de Duminică” petrecută în familie este o tradiţie pe care trebuie să o păstrăm. Astfel, prin desfăşurarea campaniei, ne dorim să oferim un ajutor acestor copii care au nevoie de susţinerea noastră, a tuturor.” a declarat Carmina Paraschiv, director general al companiei Ana şi Cornel.

1. Povesteşte-ne un pic despre Compania Ana şi Cornel.

Compania Ana şi Cornel are o istorie de peste 20 de ani, timp în care am evoluat şi ne-am dezvoltat dintr-o mică afacere de familie la 80 de magazine proprii în diverse zone din România, inclusiv în Bucureşti. Portofoliul nostru numară o gamă extinsă de produse din carne precum salamuri, specialităţi crud-uscate, dar şi carne proaspată, care se pot găsi atât în magazinele proprii, cât şi în marile reţele de hipermarketuri. În acest moment, compania se situează în primele trei locuri din topul celor mai importante companii producătoare de mezeluri din România.

2. Care este legătura dintre Compania Ana şi Cornel cu SOS Satele Copiilor? Cum a pornit totul?

Iniţial am auzit spotul unei campanii SOS Satele Copiilor la radio. Apoi am citit despre organizaţie şi despre faptul că implementează servicii de îngrijire pentru copiii separaţi de familiile biologice, dar mai ales că se ocupă de educaţia şi reintegrarea lor în societate. Mi s-a părut o misiune nobilă, ne-am identificat cu aceste valori şi ne-am dorit să îi ajutăm cumva, astfel încât am luat legatură cu reprezentanţii organizaţiei şi, împreună, am pus bazele proiectului Masa în Familie pentru 2014/2015.

3. Aţi demarat în toamna anului trecut proiectul „Masa în familie”. Care au fost obiectivele acestui proiect?

Principalul nostru obiectiv a fost acela de a deveni un sprijin pentru sutele de copii care acum şi-au format familii în diversele oraşe unde organizaţia dezvoltă programele SOS: Bucureşti, Sibiu (Cisnădie) şi Bacău (Hemeius). Pachetelul copiilor pentru şcoală este limitat la valoarea de 1 leu, cei din organizaţie făcând tot posibilul să le ofere ce e mai bun şi mai nutritiv micuţilor, aşa că noi am venit în întâmpinarea nevoilor copiilor şi a mamelor SOS prin intermediul produselor noastre.

Astfel, începând cu luna noiembrie 2014, compania Ana şi Cornel le asigură celor mici mezeluri şi produse din carne, pentru o masă caldă în familie. Timp de un an de zile, cei mici se vor putea bucura de specialităţile din carne produse după reteţe tradiţionale.

4. Care este rolul tău în această misiune?

Nu pot spune că am un rol principal, pentru că în prim plan sunt cei peste 200 de copii pe care organizaţia îi are în grijă şi cărora, pot afirma cu tărie, le oferă o reală şansă la un viitor mai bine definit. Noi, compania Ana şi Cornel, suntem cei care credem în aceşti copii minunaţi şi încercăm, aşa cum am spus, să îi susţinem în drumul lor şi în buna lor dezvoltare, din spatele cortinei. Este o activitate concepută în jurul valorilor promovate în familiile SOS, de dragoste, siguranţă şi bună înţelegere, pe care le împărtăşim şi în compania noastră.

5. Ne poti spune care este cea mai frumoasă experienţă pe care o ai de când te-ai implicat în acest proiect?

La o lună după ce am demarat proiectul am primit o scrisoare emoţionantă de la SOS Satele Copiilor împreună cu câteva poze, prin care mi-a fost întărit crezul că un gest frumos, fie el cât de mic, este foarte important pentru aceşti copii. Citind cuvintele de mulţumire m-am simţit mai aproape de fiecare dintre acei copii minunaţi.

6. Ce campanii aveţi în vedere să desfăşuraţi în viitorul apropiat?

Programul “Masa în Familie”, pe care îl desfăşurăm împreună cu organizaţia SOS Satele Copiilor, reprezintă un demers pe termen lung către care trebuie să ne îndreptăm toată atenţia în acest moment. Sperăm să avem ocazia şi pe viitor să desfăşurăm programe frumoase pentru susţinerea comunităţii.
Cu o tradiţie de peste 20 de ani, compania Ana şi Cornel este una dintre cele mai importante companii producătoare de mezeluri din România. Dorind să contribuie la conturarea unei societăţi sănătoase, compania şi-a concentrat de data aceasta atenţia asupra copiilor separaţi de familiile biologice. Demararea proiectului “Masa în familie de la Ana şi Cornel” are ca obiectiv principal sprijinirea dezvoltării armonioase a copiilor din SOS Satele Copiilor România.