Orez cu vițel și legume

Ingrediente:
– O cană de orez
– bucățică pulpă de vițel
– un morcov
– ceapă mică
– mărar
– pătrunjel
– un praf de sare
– ulei de măsline
Mod de preparare:
Punem carnea la fiert în apă, o lăsăm până nu mai face spumă și aruncăm apa, spălăm cărnița și o tăiem cubulețe mici mici, ca pentru bebeluși, punem altă apă și o punem din nou la fiert.
După ce carnea a fiert, punem legumele tăiate cubulețe sau date pe răzătoare și orezul spălat în câteva ape, punem și puțin ulei, ca să aibă și el puțină grăsime.
Lăsăm până fierbe orezul și legumele.
După ce a fiert și a scăzut apa, asezonăm cu mărar și pătrunjel.

Pentru o dietă sănătoasă iată câteva aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți carnea:
– Sursa de proveniență a cărnii este unul dintre cele mai importante criterii de alegere. Pentru o dietă echilibrată și sănătoasă este esențial să știm cu ce a fost hrănit animalul de la care provine carnea și să ne asigurăm că nu a primit hormoni de creștere, făină animală și antibiotice. În mod ideal ar trebui să alegem carne provenită de la animale crescute în ferme sau în curtea bunicilor și hrănite cu iarbă și cu o dietă adecvată lor.
– Culoarea, mirosul, textura. De multe ori alegerea unei bucăți de carne potrivită este o adevărată încercare. Ca o regulă generală, părțile corpului unui animal care se mișcă cel mai mult vor necesita un timp de fierbere îndelungat. Carnea trebuie să aibă un miros proaspăt și neutru. Culoarea trebuie să fie uniformă, fără variații. Alegeți bucățile care sunt mai puțin apoase, semn că au avut timp să se scurgă foarte bine. Carnea de vită proaspătă are o culoare roșie. Carnea proaspătă de porc trebuie să fie roz spre roșu, nu albă. La fel și carnea de oaie. Bucățile oferite spre vânzare trebuie să aibă o tăietură curată, uniformă, fără denivelări și resturi. Carnea de pui trebuie să aibă o culoare roz pal; la fel și cea de curcan.

  • Temperatura și modul în care este depozitată carnea. Depozitați carnea la rece, în frigider. Carnea de pui, de curcan, de pește și fructele de mare pot rezista, în frigider, până la două zile. Carnea de vacă și oaie poate fi păstrată între 3 până la 5 zile. Țineți cont că la o temperatură mai mare de 4ºC bacteriile se dezvoltă într-un ritm rapid. Pentru a evita acest lucru, mențineți temperatura din frigider de maxim 4ºC. Riscul ca zeama de la carne să curgă peste alte alimente e bine să fie redus pe cât posibil.