Pârtii de schi pentru copii

Schiul este unul dintre cele mai frumoase sporturi de iarnă. Presupune nu numai exercițiu fizic și sănătate, dar și disciplină, creșterea încrederii în sine și crearea unor legături puternice în interiorul familiei, atunci când părinții schiază împreună cu cei mici.

Este important, într-o primă fază, să testezi disponibilitatea copilului de a practica acest sport, pentru că nu este obligatoriu să îi placă. Unii se nasc talentați, alții nu simt nici un fel de atracție față de acest gen de mișcare. Dacă alegi România, îți recomandăm două destinații, pliate pe gusturi și deschiderea spre aventură.

Vino la Harghita Mădărași și nu vei regreta!

Harghita Mădărași este o destinație cunoscută în rândul pasionaților de schi. Sezonul se deschide în luna decembrie și ține până în aprilie. Deoarece este mai greu accesibilă, fiind aproape de vârful muntelui, preferabil este să veniți aici pentru mai multe zile. Există și un avantaj: în marea parte a timpului, pârtiile nu sunt aglomerate, prin urmare nu este nevoie să așteptați la teleschi foarte mult. În plus, pârtiile sunt pe diferite nivele de dificultate – de la începători (inclusiv pentru copii) până la avansați -, astfel încât cei inițiați deja în arta schiului pot încerca și culmi mai înalte și mai abrupte.
Notă: Harghita Mădărași este accesibilă doar cu mașina cu tracțiune integrală, dinspre Odorheiul Secuiesc (36 km distanță). Mai multe informații referitor la prețuri (abonamente, echipament schi, schiuri) și cazare, puteți afla accesând www.madarasi-hargita.ro!

Pe Valea Prahovei, mai ușor de ajuns

Dacă alegi varianta mai sigură și nu dorești să te aventurezi prea departe, poți încerca Valea Prahovei, mai exact Cazacu-Azuga. Face parte din cele mai bune pârtii pentru începători, clasament realizat de Codru Popescu (Asociația Monitorilor de Schi Profesioniști din România). Tot pentru începători mai sunt recomandate Poiana Brașov, Cavnic-Maramureș, Platoș Arena – Păltiniș, Valea Dorului – Sinaia. La Azuga, pârtia este dotată cu baby schi, sunt mulți părinți care vin aici cu copiii, iar monitorii au răbdare cu cei mici.

Pont! Unele pârtii pot fi urmărite live, datorită camerelor web instalate în zonă. Caută pe internet dacă pârtia respectivă este monitorizată și afli în ce stare e, dacă se poate merge la schi sau nu.

Sfaturi pentru micii schiorii începători
1. Vârsta ideală la care poate începe un copil să schieze este de 3, 4 ani. Trebuie să fie capabil să se întoarcă și să își ia avânt din teleschi. Unele școli însă lucrează cu copii de la 4-5 ani.
2. Înainte de a-l înscrie la cursuri de schi, este bine ca un copil să fie monitorizat de părinți – se află în elementul lui afară, pe zăpadă, are răbdare să primească sfaturi, poate sta o perioadă cu o persoană străină (monitorul de schi)?
3. Echipamentul are un rol important: recomandabile sunt salopetele de fâș, pentru o mobilitate perfectă, impermeabile, călduroase, mănușile și obligatoriu casca de schi.

Info! Dacă optezi pe varianta mersului în Austria la schi, în martie, aprilie și chiar luna mai, avantajele sunt următoarele: vremea este mai bună, prețurile mai mici, iar pârtiile sunt mai puțin aglomerate față de perioada din sezon.

Foto: pixabay.com, Facebook – Pârtia Azuga, Harghita Mădărași

Comments

comments