Peste 400 persoane prezente la conferinta

Alege-Viata

Proiectul Alege viața a fost organizat cu scopul de a informa femeile cu privire la ușurința prevenției virusului HPV și a cancerului de col uterin. Astfel, la începutul lunii octombrie am lansat Campania Națională de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, în cadrul căreia le-am vorbit femeilor despre importanța mersului din timp la medicul ginecolog.

Ne-am dorit ca un număr cât mai mare de femei să afle despre cauzele apariției cancerului de col uterin. Au fost informații pe care le-au aflat gratuit pe 16 octombrie a.c., la Hotel Howard Johnson Grand Plaza din București, în cadrul Conferinței Naționale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, o conferință care a fost transmisă live în Cluj, Constanța și Timișoara.

A fost un eveniment extraordinar, la care au luat parte peste 400 de persoane. La rândul nostru, ne-am bucurat să aflăm că oamenii au rezonat cu această cauză. A fost o lună plină de emoții, în care am simțit că împreună avem puterea de a schimba statisticile îngrijorătoare cu privire la mortalitatea prin cancerul de col uterin în România.

Campania națională de prevenire a cancerului de col uterin a fost organizată sub umbrela Feminis Romania, un proiect inițiat în anul 2014 de clinica Elginmed prin dr. Elvira Bratilă – medic primar obstetrică-ginecologie. Acest proiect a fost gândit ca o răscruce de drumuri. E punctul în care drumurile a mai multor specialiști se întâlnesc, se unesc și croiesc, cu și mai multă forță, un alt drum, mai lin, fără ascunzișuri, un drum pe care să pășească cu încredere femeile din România pentru care dreptul la informație nu a dispărut.

http://www.alegeviata.com

http://www.facebook.com/feminisromania