Pielea cu dermatită atopică. Expunerea la soare în perioada verii

863x492(3)

Este bine știut că dermatita atopică este o afecțiune cutanată care afectează preponderent bebelușii și copiii mici, dar aceasta poate avea puseuri chiar și la vârsta adultă, fiind o boală cronică. Numeroși pacienți se prezintă în cabinetul medicului dermatolog înaintea plecării în vacanță pentru a cere recomandări astfel încât afecțiunea să nu recidiveze în această perioadă. Vestea bună fiind că tocmai în acest sezon dermatita atopică are mai puține puseuri, fiind observată o intrare în remisie pentru mai mult de 70% dintre pacienți, conform studiilor clinice, față de celelalte anotimpuri.

Fotoprotecția pielii atopice trebuie să țină cont de nevoile specifice ale pielii, dar și de diferitele etape de vârstă a pacienților.

Soluţia oferită de BIODERMA pentru bebeluși și copiii mici cu dermatită atopică: ABCDerm Solaire SPF 50+, fotoprotecţie minerală ce previne intoleranţa la soare datorită eficacității maxime anti-UVB și a protecţiei excelente anti-UVA. Formula sa 100% minerală reduce riscul de intoleranță și oferă protecție optimă datorită brevetului exclusiv Cellular Bioprotection®. Acesta conține doar ingrediente sigure din punct de vedere dermatologic datorită dozajului optim și monitorizării ingredientelor active. Textura fluidă îl face uşor de aplicat, iar formula sa specială îl face rezistent la apă şi nisip. Mai mult, produsul este formulat fără parabeni și fără parfum. http://bit.ly/ABCDermSolaireSPF50

Recomandarea medicului este tot fotoprotecția minerală și atunci când ceilalți membri ai familiei suferă de atopie sau au sensibilitate la filtrele chimice ori parfum. Fotoprotecția minerală asigură o toleranţă excelentă şi oferă siguranţă maximă pe timpul expunerii.

Soluţia oferită de BIODERMA pentru copiii, adolescenții și adulții cu piele atopică, sensibilă sau intolerantă: Photoderm MINERAL Spray SPF 50+, fotoprotecţie minerală foarte înaltă pentru pielea intolerantă la toate tipurile de soare sau alergică la filtrele chimice și parfum, recomandată pentru utilizarea pe față și corp. Photoderm MINERAL Spray SPF 50+ oferă eficacitate maximă anti-UVB şi performanţă anti-UVA, cu o formulă ce protejează împotriva arsurilor solare şi combate îmbătrânirea cutanată prematură. Brevetul dermatologic exclusiv Cellular BIOprotection previne riscul deteriorării celulare, oferind protecţie optimă, iar textura fluidă – 100% minerală – asigură o senzaţie de confort şi oferă catifelare pielii. Nu lasa urme albe. http://bit.ly/PhotodermMINERAL

Pe lângă utilizarea fotoprotecției minerale, trebuie respectate și recomandările generale privind expunerea la soare:

  • Expunerea se va face treptat, astfel încât pielea să aibă timp să se adapteze la condițiile de mediu, iar timpul efectiv de expunere trebuie limitat, expunerea trebuie să fie una moderată!
  • Evitați expunerea la soare între orele 11- 15.
  • Fotoprotecția trebuie aplicată înainte și pe durata expunerii la soare, în strat uniform și generos. Și se reaplică în mod frecvent, cel puțin o dată la două ore, după activități sportive, după înot sau frecarea cu prosopul.
  • Nu expuneți nou-născuții și copiii mici la soare în mod direct.
  • Sunt recomandate pălăriile, ochelari de soare si hainele ușoare, care să acopere zonele sensibile ale corpului, mai ales pentru copii și bebeluși.
  • Soarele şi apa de mare reduc în cele mai multe cazuri simptomele dermatitei atopice, însă este recomandată evitarea contactului cu nisipul dacă leziunile prezintă exudat.

Dermatita atopică este o afecțiune cutanată care necesită multă atenție și o conduită strictă de îngrijire, însă o mămică bine informată este mereu pregătită pentru a-şi proteja familia, astfel încât toată lumea să se bucure de o piele bronzată și sănătoasă în acest sezon.

 

Articol realizat cu sprijinul medicului specialist:  Claudia Teodorescu – Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în medicină.