Plagiocefalia sau sindromul capului turtit

promo-bebebrand-martie

Când vine vorba de diferite afecţiuni pe care bebeluşul le poate avea, părinţii stau mereu ca pe ace, în speranţa că vor putea evita orice stres în plus din cauze medicale. Totuşi este bine să aibă în vedere unele afecţiuni larg răspândite, să înţeleagă cauzele lor şi să cunoască alternativele la rezolvarea lor simplu şi fără bătăi de cap. Astăzi vom discuta despre plagiocefalia, un sindrom pe cât de complicat de pronunţat, pe atât de simplu de tratat.
Plagiocefalia sau sindromul capului turtit este o afecţiune medicală, manifestată la unii bebeluşi care, în primele luni de viaţă, au adoptat o poziţie necorespunzătoare a capului. Trebuie să ştii că oasele craniene la bebeluşi sunt moi după naştere şi se formează pe parcursul a câtorva luni. În cazul în care cel mic este aşezat în mod incorect, poate apărea sindromul capului turtit.
Acest sindrom presupune de fapt deformarea poziţională a craniului, care apare în urma unei presiuni externe care se exercita asupra zonei occiputului (partea din spate a capului). Trebuie menţionat că acest sindrom poate apărea atât în timpul sarcinii (când uterul apăsa asupra oaselor craniene) sau după naştere.
Există câteva metode simple de prevenţie a plagiocefaliei. De cele mai multe ori, ele servesc şi ca metode de corecţie primară pentru formele uşoare şi medii de plagiocefalie. Ele se bazează pe efectul de reducere a presiunii de la anumit nivel al craniului. Repoziționarea este un proces de durată, de aceea este nevoie de intervale de timp crescătoare de la o zi la alta şi de perseverenţă. Cea mai la îndemână este poziţionarea bebeluşului pe burtică, în fiecare zi, începând cu vârsta de 2-3 luni, cu obligativitatea de a se respecta două condiţii absolute. Sugarul va fi poziţionat pe burtă doar atunci când este treaz şi obligatoriu sub supraveghere constantă. Dacă aceste condiţii nu pot fi îndeplinite, se poate opta pentru salteluţe sau perne special destinate prevenţiei deformării capului.
Pentru combaterea acestui sindrom care apare după naştere, Babymoov a creat Lovenest, Perniţa ergonomică pentru formarea corectă a formei capului bebeluşului.Perna a fost creată şi patentată de un pediatru francez renumit, cu o experienţă de peste 20 de ani.
Lovenest este perniţa ergonomică, originală: înclinaţia specială şi forma sa au fost special concepute aşa încât presiunea să fie distribuită pe întreaga suprafaţă a craniului bebeluşului. Plagioencefalia sau sindromul capului turtit afectează majoritatea bebeluşilor şi este cauzată de faptul că bebeluşii se obişnuiesc să doarmă pe aceeași parte.
Suportul pentru cap este ergonomic şi foarte confortabil graţie formei speciale şi se potriveşte oricărui pat de lemn, pliant, balansoar, cărucior, etc.
Perniţa Lovenest de la Babymoov poate fi utilizată de la 0 luni, poate fi spălată şi este confecţionată din bumbac moale pentru a se evita supraîncălzirea şi transpiraţia bebeluşului, un material non alergenic. Interiorul perniţei este umplut cu memory foam, păstrându-şi astfel forma şi astfel nu riscăm ca perniţa să îşi modifice forma în timp.
Graţie perniţei Lovenest, capul bebeluşului este poziţionat în centrul gol al perniţei, iar presiunea este dispersată în mod egal pe ambele părţi laterale ale capului.