Pompele de sân – utilizări, avantaje și limitări

promo-tommee-tippee-iunie-2016

Deși se discută foarte mult despre avantajele laptelui matern, obișnuim să uităm că alăptarea are și limitările ei. Este vorba mai ales de mamele care lucrează sau cele care nu pot fi mereu lângă copil. În ziua de azi însă, există soluții la care mamele pot apela iar una dintre acestea este utilizarea pompei de sân.

Pompa ajută mamele să colecteze și să depoziteze laptele pentru a putea oferi copilului lor mai mult timp beneficiile acestuia. Dar avantajele pompei nu se limitează doar la mamele care lucrează. Aceasta poate fi folosită și de mamele care întâmpină probleme în alăptare sau pentru hrănirea prematurilor.

Alegerea pompei depinde în primul rând de nevoile mamei. Dacă aceasta o folosește ocazional, o pompă manuală este suficientă. Însă dacă mama dorește să se întoarcă mai repede la muncă, o pompă electrică este mult mai utilă. Un aspect important de care trebuie să țineți cont este dimensiunea cupei. Aceasta trebuie să se potrivească perfect sânului. O pompă eficientă trebuie să imite acțiunea de hrănire naturală a copilului și să nu provoace dureri la nivelul sânului. Alegeți una care este prevăzută cu viteze și opțiuni de sucțiune care vă vor permite să colectați laptele într-un mod cât mai eficient și confortabil.

Deși pompa oferă numeroase avantaje, aceasta are și câteva limitări: practice (lipsa spațiilor special amenajate pentru colectare și lipsa unui loc de stocare a laptelui dacă nu ești acasă), emoționale (nu ajută la crearea legăturii mamă-copil care se formează la sân), fiziologice (utilizarea excesivă poate scădea cantitatea de lapte produsă).

În situațiile în care nu puteți colecta suficient lapte, verificați dacă folosiți cupa corectă și dacă pompa este setată corect (stabiliți un ritm confortabil). De asemenea, dacă folosiți pompa prea curând după alăptare, este de așteptat să nu obțineți o cantitate prea mare de lapte. Corpul are nevoie de timp pentru a putea produce o cantitate mai mare.

Pompa de sân electrică Tommee Tippee, concepută și dezvoltată de specialiști și experți în hrănirea cu lapte matern pentru colectarea laptelui în vederea stocării și utilizării ulterioare, imită acțiunea de hrănire naturală a copilului. Ritmul reglabil de sucțiune îți oferă o colectare personalizată iar cupa realizată din silicon moale asigură confortul în timpul colectării. Pompa de sân Tommee Tippee dispune de funcție de masaj, urmată de nivele diferite de sucțiune: lent, mediu și ridicat. Pentru a stimula lactația este recomandată începerea cu funcția de masaj iar apoi se optează pentru viteza de sucțiune care se potrivește cel mai bine. Pompa este portabilă, ușor de folosit, curățat și asamblat.

Află mai multe pe 9lunishop.ro