Probleme în alăptare

 

promo-februarie-2014-3

Toată lumea cunoaşte benficiile alăptării, atât pentru mamă cât şi pentru bebeluş: laptele matern conţine nutrienţii poriviţi pentru micuţul tău,îi întăreşte sistemul imunitar şi e mai uşor de digerat decât orice lapte praf. Alăptarea te va ajuta să scapi şi de kilogramele în plus acumulate după naştere.  Totuşi, aceasta poate fi uneori dificilă. „Furia laptelui”, mastită sau mameloane dureroase şi crăpate – sunt doar câteva din problemele ce pot apărea în timpul alăptării. Important este să nu te descurajezi, şi să nu laşi nimic să perturbe momentele acelea de intimitate specială dintre tine şi bebeluşul tău.

Supraproducţia de lapte. După naştere, produţia lactată nu este încă bine stabilită, şi vei observa cum corpul tău produce mai mult lapte decât are nevoie bebeluşul, şi în consecinţă îţi vei simţi sânii dureroşi şi tari, şi vor curge abundent, fără să fie stimulaţi de bebeluş. Ce poţi face? Poţi folosi tampoane speciale pentru sâni care vor împiedica laptele să iasă şi să-ţi păteze hainele.

Furia laptelui. Este cauzată de o creştere dramatică a vascularizării sânilor, ceea ce face ca sânii tăi să fie calzi, măriţi şi angorjaţi timp de 3 zile. Dacă peste această inflamare se adaugă şi faptul să sânii produc lapte şi din diverse motive acesta nu se drenează suficient, survine o angorjare severă a sânilor. Totul este însoţit de o durere puternică, iar areola este aşa de tensionată că bebeluşul nu se mai poate ataşa corect la sân.  Să aplici comprese pe sân înainte de a alăpta; masajul dintre alăptări ajută şi el foarte mult. Orice ai face, nu întrerupe alăptarea, pentru că problema va dispărea în câteva zile, dacă bebeluşul este hrănit la cerere. Corpul tău se va regla după nevoile lui.

Mameloane dureroase sau crăpate ( ragade) sunt una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă proaspetele mămici. Este normal să simţi dureri în primele zile, pentru că mameloanele tale sunt foarte sensibile, iar forţa de sucţiune provoacă durere mai ales în primele secunde, până se desfundă canalele.  De multe ori aceste dureri pot apărea dacă bebeluşul nu este poziţionat corect la sân.

Ce poţi face?

Să stai cu sânii dezgoliţi, să eviţi spălarea cu săpun a mameloanelor, deoarece usucă pielea, să foloseşti comprese speciale pentru tratamentuul şi prevenţia ragadelor mamare.

 

Alăptează fără griji!

 MULTI-MAM COMPRESSES- 12 BUCĂTI
Comprese pentru tratamentul şi preventia ragadelor mamare
–    Comprese impregnate cu gel bio-activ care stimulează procesul natural de vindecare al pielii, ajută la vindecarea rapidă a ragadelor şi previne infectarea cu germeni nocivi a acestora.
–    Compresele Multi-Mam asigură o imediată alinare a durerii şi reducerea inflamaţiei locale.
–    Toate componentele sunt din plante. Gelul bio-activ este total inofensiv chiar dacă este inghiţit de bebeluşi, nefiind necesară îndepartarea lui înaintea alăptării.  Dacă este înghiţit de bebeluşi, poate chiar să prevină şi să trateze candidoza bucală
–    Gelul bio-activ este impregnat într-un tampon moale care se fixează peste mameloane şi poate fi purtat sub sutien. Vâscozitatea fluidului împiedică picurarea din comprese. Exteriorul tamponului este acoperit de un strat subţire impermeabil care previne pătarea hainelor.
Forma de prezentare: cutie cu 12 comprese, ambalate individual, fiecare compresă impregnată cu 1.6 ml gel bio-activ
www.facebook.com/MultiMamRomania

Comments

comments