Robert Diaconeasa este un daddy cool!

povestea-lunii-noiembrie-2015

Ce înseamnă să fii un „daddy cool“? Ne spune Robert Diaconeasa, un tătic cool atât în viaţa reală, cât şi în cea virtuală. Venirea pe lume a fiicei sale, Ingrid, l-a inspirat să creeze un alt fel de blog de parenting. Ce aduce nou în blogosferă daddycool.ro şi în existenţa de zi cu zi a părinţilor ne povesteşte chiar Robert!

Revista „Copii şi Părinţi“: Cum ţi-a venit ideea blogului?

Robert Diaconeasa: Așa cum am spus și pe www.daddycool.ro, ideea a pornit de la fiica mea, Ingrid. De la dragostea pe care i-o port, ca să fiu mai exact. Încă de când a venit pe lume am simțit că noi doi trebuie să pornim în această aventură. 🙂

Ai avut mai multe variante de titluri pentru blog?

Sincer, inițial am vrut să-i spun „confesiunileunuitaticfericit.ro“, însă mi-am dat seama că era mult prea lung. Apoi mi-am adus aminte că folosesc foarte des cuvântul „daddy“ cu Ingrid. După, m-am gândit ce fel de daddy sunt eu pentru cei din jur: unul cool. Și uite așa a luat naștere proiectul „www.daddycool.ro – Confesiunile unui tătic fericit“, care mi se potrivește 100%.

Ce crezi că aduce nou pagina ta în blogosferă?

În primul rând, maniera în care sunt scrise materialele. Toate sunt făcute cu sufletul și se simte asta. E totul real, iar cititorii au înțeles deja și apreciază foarte mult acest lucru. În al doilea rând, nu este un simplu blog de parenting. Dacă îl parcurgi, vei vedea că ai parte și de Lifestyle, Fashion,Travel, de un jurnal video, de concursuri etc. Iar toate acestea reprezintă o combinație unică în România. 🙂 Plus că mizez foarte mult pe imagine, iar blogul este foarte bine studiat din acest punct de vedere. Sunt atent chiar și la cele mai mici detalii.

Dar în viaţa tăticilor internauţi?

Așa cum am mai spus, nu încerc să învăț pe nimeni nimic, deoarece nu sunt expert în copii sau relații, dar cred cu tărie că experiențele noastre de zi cu zi îi pot inspira și chiar ajuta pe cei din jur. Pentru că promovez un stil de viață relaxat, care este cheia tuturor problemelor despre care circulă o mulțime de povești pe internet. Cele mai multe dintre ele false, dacă mă întrebi pe mine.
Din toate articolele postate până acum, care a avut cel mai mare succes?
Să știi că sunt mai multe care s-au bucurat de succes, însă cel care a avut cel mai mare impact emoțional până acum se numește „Draga mea Ingrid…“. Este cea mai intimă postare de pe blog, prin care i-am dat voie cititorului să aibă acces la sufletul meu. Am primit niște comentarii care m-au impresionat cu adevărat, de la persoane care mi-au spus că blogul are suflet, până la cineva care mi-a mulțumit că sunt tată. Unele reacții mă copleșesc.

Reuşeşti să împarţi jobul de tată cu cel de „daddy cool“?

Sincer, depinde de tine cât de des pui content pe blog-ul pe care îl administrezi. Eu, într-adevăr, am ales să pun 6 zile din 7, dar nu fac din asta o regulă, mai ales că mai am și altele de care trebuie să mă ocup. Din fericire, până acum m-am organizat cum trebuie, în așa fel încât să le împac pe toate. Având în vedere că blogul este despre mine și familia mea, avantajul e că povestesc experiențele noastre, deci trebuie să petrecem timp împreună, vrem, nu vrem. 🙂

V-aţi împărţit „atribuţiile“ în familie, referitor la creşterea lui Ingrid?

Totul a venit în mod natural. Ana este cea care petrece cel mai mult timp cu ea, pentru că e mamă și este absolut normal. Eu sunt acolo de fiecare dată când e nevoie de mine, iar în relația cu fiica mea sunt responsabil cu voia bună. Fac glume, râd cu ea, îi cânt, dansăm în fața oglinzii, îi povestesc diverse, astfel încât să se plictisească pe cât de rar posibil. Când sunt atât de mici, bebelușii se plictisesc foarte repede, dacă nu știi cum să le distragi atenția.

Ai scris, la un moment dat, despre prima febră a copilului. Apropo, nu ţi-a fost teamă s-o iei pe Ingrid cu tine, la numai trei luni, într-o ţară străină?

Ingrid călătorește alături de noi încă din prima lună de viață, așa că nu ne-a fost teamă să o luăm peste hotare la doar trei luni. Acolo, cineva ne-a spus că suntem „exhibiționiști“, dar „în cel mai bun sens“. Ha! Ha! Numai că, fix în prima seara de vacanță în țară străină, s-a produs inevitabilul. Copilul a făcut febră în toiul nopții. A fost o senzație foarte ciudată atât pentru mine, cât și pentru Ana, dar am gestionat-o cu maturitate, am luat măsuri imediat, iar bebelușa s-a făcut bine. După aceea nu a mai avut nici un fel de problemă.

Cum au reacţionat cititorii, pe blog?

Foarte bine! Ne-au lut drept un exemplu pozitiv, iar asta m-a bucurat cel mai tare! 🙂

Ce crezi tu că face ca un tătic să fie cool?

Din punctul meu de vedere, ești un tătic foarte cool dacă îți respecți familia, ai grijă de ea, înțelegi ce minune reprezintă copilul tău și cât de bine trebuie să îl tratezi, dacă apreciezi la capacitate maximă femeia care ți-a dăruit acel copil. Și dacă ești relaxat. O viață relaxată e cheia unei familii fericite. Desigur, cu toții ne confruntăm cu probleme, însă ceea ce ne diferențiază este felul în care trecem peste ele.

Ce îţi propui, mai departe, cu daddycool.ro?

Am un plan pe termen lung și o să fie genul ăla de blog pe care o să îl citească toată lumea, părinte sau nu, copil sau persoană în vârstă. Pentru că te încarcă sufletește cu energie pozitivă și pentru că Ingrid o să crească, iar împreună o să formăm o echipă imbatabilă. Cum spun și pe blog, ce mă bucură cel mai tare e că ține toată viața. Once a daddy cool, you never quit, for sure! Asta mi-a venit acum, pe loc. 🙂

Interviu realizat de Anca Hromadnik