Să fii bebeluş e aşa de confortabil!

 

promo-martie-2014

Proaspeţii părinţi pierd mult timp schimbând scutecele bebeluşului. Un nou-născut poate uda până la zece scutece pe zi, sau chiar mai multe. Schimbatul scutecelor poate părea complicat la început, dar, cu puţină practică, vei vedea că este simplu să îţi ţii bebeluşul curat şi uscat.
Înainte de a începe procedura de schimbare a scutecului, strânge lângă tine tot ce îţi trebuie: un scutec curat, un scutec aleză, şerveţele umede, cremă anti-iritaţii de scutec. Asigură-te că ai totul la îndemână. Bebeluşii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi nici măcar o secundă. Chiar şi nou-născuţii îşi pot surprinde părinţii cu abilităţile lor de rostogolire.
Curăţarea zonei – Foloseşte şerveţele umede, cu care vei şterge cu blândeţe zona intimă, din faţă înspre spate (niciodată nu şterge dinspre spate înspre faţă, cu atât mai mult la fetiţe, deoarece se pot împrăştia bacterii ce pot provoca infecţie urinară). Ridică picioruşele bebeluşului de glezne pentru a le apuca ferm. Nu uita să cureţi bine zonele cu pliuri. În cazul băieţeilor foloseşte un şerveţel umed pentru a acoperi zona intimă, deoarece expunerea la aer provoacă de obicei urinarea. Odată ce ai terminat operaţiunea de curăţare, unge zona intimă a bebeluşului cu crema potrivită şi pune un scutec curat.

Iată câteva tipsuri de care să ţii cont:

  1. Coşul de gunoi ar trebui aruncat zilnic, dacă utilizezi scutece de unică folosinţă. Această operaţiune previne mirosul neplăcut dar şi înmulţirea bacteriilor.
  2. Dacă observi urme în jurul picioruşelor sau taliei bebeluşului tău, înseamnă că scutecul este prins prea strâns. Data viitoare încearcă să îl pui mai lejer. Dacă nici asta nu ajută, poate însemna că micuţul tău este pregătit pentru următoarea mărime de scutece.
  3. Dacă se dezvoltă o iritaţie în jurul picioruşului şi taliei, schimbă brandul scutecelor folosite. Câteodată bebeluşii pot avea sensibilitate la anumite branduri de scutece.
  4. Dacă ai un băieţel, înainte să sigilezi scutecul, asigură-te că penisul său este plasat în jos. Astfel previi posibile scurgeri în partea de sus a taliei.
  5. Dacă ombilicul micuţului tău încă nu a căzut, îndoaie partea de sub acesta, pentru a menţine zona aerisită şi uscată. Continuă să faci asta până când buricul cade.
  6. Întotdeauna să-ţi speli bine mâinile, înainte şi după ce schimbi scutecul micuţului tău, pentru a preveni împrăştierea germenilor.

Comments

comments