Să profităm de legumele toamnei!

retete_cover

Piure de sfeclă roşie
Ingrediente:
– 5 cartofi mari
– 1 pahar de lapte
– 5 cubuleţe de brânză topită
– 1 sfeclă roşie preparată la aburi
– sare
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii în coajă timp de 35 de minute, într-un vas cu apă şi sare. Decojiţi-i după ce s-au răcit, tăiaţi-i cubuleţe şi zdrobiţi-i cu furculiţa până devin o pastă. Adăugaţi laptele călduţ, brânza, trei linguri de suc de sfeclă roşie şi puţină sare. La final, presăraţi câteva pătrăţele de sfeclă roşie (preparată la aburi în prealabil).
Ştiai că…
Datorită conţinutului bogat de fier, magneziu şi vitamina B6, sfecla roşie este foarte bună în cazul anemiei, ajutând la formarea globulelor roşii.

Morcov şi măr în sos de iaurt
Ingrediente:
– 1 sfert de măr
– 1 morcov mic nou
– 1 miez de andivă
– câteva picături de suc de lămâie
– 4 linguri de iaurt simplu
– 20 gr de sfeclă roşie
– 2 fire de pătrunjel
– sare
Mod de preparare:
După ce aţi spălat bine legumele şi fructele, începeţi prin a tăia în fâşii lungi morcovul. Procedaţi la fel cu mărul. Stropiţi-le cu lămâie pentru a evita oxidarea. Miezul andivei trebuie, de asemenea, tăiat în sferturi. Amestecaţi jumătate din cantitatea de iaurt cu sfecla roşie dată prin răzătoare şi un vârf de sare şi puneţi compoziţia într-o cupă. Restul iaurtului se freacă bine cu pătrunjelul mărunţit şi se pune într-o altă cupă. Mărul şi morcovul se consumă după ce se trec prin sosul din cele două cupe.
Sfat: Pe măsură ce copilul creşte, puteţi înlocui morcovul cu alte legume. Păstraţi reţeta celor două sosuri.

Prăjiturele din cartofi
Ingrediente:
– 250 gr de cartofi daţi prin răzătoare
– 2 ouă
– 50 gr făină
– 100 gr zahăr pudră
– 10 gr drojdie
– 125 g alune pisate
– 15 cl ulei
– unt cât o nucă
Mod de preparare:
Spargeţi ouăle într-un bol şi frecaţi-le cu zahărul. Separat, amestecaţi făina cu drojdia şi alunele pisate. Adăugaţi ouăle continuând să amestecaţi. Introduceţi în acelaşi bol cartoful ras şi uleiul. După ce aţi pus compoziţia într-o formă de prăjituri, lăsaţi la cuptor timp de 30 de minute.
Poftă bună!