Schimbarea anotimpului, impactul asupra pielii puiul tău

bioderma-septembrie-863x492

Trecerea de la temperaturile estivale ridicate și vremea însorită la zilele tomnatice ploioase, mai răcoroase și umede este o schimbare care poate avea un impact semnificativ asupra pielii bebelușilor și copiilor. Vântul poate, de asemenea, să devină un factor iritant. Astfel, dacă pielea copilului este normală, pot apărea episoade trecătoare de uscăciune cutanată și ușor disconfort. Dacă aceasta este uscată, se pot extinde zonele afectate de uscăciune. Iar dacă prezintă deja simptomele xerozei pre-atopice (piele foarte uscată, fază latentă a dermatitei atopice), atunci uscăciunea se poate agrava, pot apărea chiar scuame, iar disconfortul cutanat poate fi mai persistent.

 

În general, pielea copilului devine mai sensibilă odată cu debutul sezonului rece, de aceea este recomandată o rutină zilnică de îngrijire bazată pe produse hidratante, care să garanteze siguranţă şi toleranţă excelente, dar şi să protejeze pielea oferindu-i confort optim. În primul rând, trebuie alese pentru igienă doar produse adaptate și produse cât mai blandă cu pielea.

Gel-spumantABCDerm Gel Spumant este un produs de igienă cu o toleranţă excelentă datorită formulei sale speciale, în acord cu Angajamentul pentru Siguranță Dermatologică ABCDerm. Perfect pentru utilizarea în orice sezon, ABCDerm Gel Spumant îi oferă copilului o igienă ultra-blândă, datorită formulei speciale și ingredientelor atent selecționate. Mai mult, ABCDerm Gel Spumant poate fi utilizat pe piele, scalp și păr si are o formulă “fără lacrimi”. Astfel, un singur produs garantează piele suplă şi catifelată pe față și corp, un scalp sănătos, dar și un păr moale și mătăsos.

http://bit.ly/ABCDermSpumant

După duș sau baie, devine obligatorie hidratarea intensivă a pielii cu un produs adaptat, care să prevină agravarea uscăciunii cutanate și apariția eventualelor puseuri atopice.

 

Atoderm-preventive

 

Inovație Bioderma, Atoderm Preventive este o cremă nutritivă dermo-restructurantă hrănitoare care limitează agravarea uscăciunii cutanate si poate fi folosit chiar de la naştere. Un produs special creat pentru pielea uscată, cu potențial atopic, perfect adaptat pentru pielea foarte uscată a sugarilor, bebelușilor și copiilor. Acesta consolidează bariera cutanată, grație brevetului Skin Barrier Therapy®, prevenind instalarea, agravarea uscăciunii și declanșarea dermatitei atopice. Mai mult, Atoderm Preventive are un parfumul delicat, hipoalergenic și o textură lejeră, care se absoarbe rapid în piele.

http://bit.ly/AtodermPreventive200ml

 

 

Laboratoarele Dermatologice BIODERMA colaborează cu specialiști renumiți în dermatologie la nivel mondial pentru a oferi soluţii eficiente şi cu o înaltă toleranţă pentru îngrijirea pielii delicate a copiilor şi bebeluşilor, dar și soluții eficiente pentru a preveni declanșarea dermatitei atopice.

Trecerea la un nou anotimp aduce modificări și în stilul de viață: în activitățile zilnice, în alimentație (fructele cu potențial alergen) și în garderobă (țesăturile care pot agresa pielea), tocmai de aceea trebuie luate măsuri preventive care să protejeze pielea micuțului și să o pregătească pentru această schimbare complexă.

Articol realizat cu sprijinul medicului specialist:  Claudia Teodorescu – Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în medicină.