Sfaturi pentru a face schimbarea scutecului rapidă și ușoară

Schimbarea scutecului va fi una din provocările de care te vei lovi în primele zile de viață ale bebelușului tău. Este o sarcină de cele mai multe ori dificilă pentru proaspeții părinți și uneori neplăcută sau chiar plictisitoare pentru cei mici. Cea mai bună metodă de a te pregăti de schimbatul constant al scutecelor este să ai un spațiu special în care să ai la îndemână toate lucrurile necesare.

Indiferent de tipul de măsuță de înfășat pe care îl alegi, ține cont de înălțimea și de stabilitatea acesteia. Măsuța nu trebuie să fie nici prea înaltă pentru că îți va fi dificil să schimbi scutecul, dar nici prea joasă deoarece ai putea avea dureri de spate. O altă caracteristică importantă a măsuței de înfășat este spațiul în care să depozitezi cele necesare – rafturi, etajere, sertare, cutii – cu cât mai multe, cu atât mai bine.
Scutecele – așază-le pe un raft sau într-un sertar astfel ca atunci când îl schimbi pe cel mic să nu te chinui să le scoți din ambalaj.
Servețele umede pentru bebeluși sau dischete de bumbac și apă caldă – Pentru început, curăță-l pe cel mic cu dischete de bumbac și apă însă, dacă ești nevoită să folosești servețele umede, caută unele cu ingrediente cât mai naturale pentru a evita iritațiile ce pot apărea din cauza utilizării frecvente a acestora.
Creme speciale pentru bebeluși – Folosește creme care formează o barieră între pielea bebelușului și bacterii. Acestea trebuie să fie din ingrediente naturale, să nu conțină parfum, conservanți și alte substanțe chimice care pot afecta pielea bebelușului.
Jucăriile sau obiectele care îi vor distrage atenția îți vor face munca mai ușoară mai ales atunci când cel mic va crește.
Coșul pentru scutece este un accesoriu util mai ales pentru că protejează camera bebelușului de microbi și nu mai este nevoie să te duci să arunci scutecul la gunoi de fiecare dată. Coșurile pentru scutece sunt special concepute pentru a stoca scutecele murdare în interiorul lor astfel încât să elimine mirosurile neplăcute și microbii.
Dezinfectant pentru mâini – Deși ideal este să te speli pe mâini înainte și după ce schimbi scutecul, în anumite situații este destul de dificil să faci asta. Folosește dezinfectantul pentru a nu împrăștia microbii și spală-te pe mâini cu prima ocazie.

Măsuța de înfășat este locul perfect pentru depozitarea diferitelor accesorii pentru igiena bebelușului, începând cu unghiera sau forfecuța până la termometru sau diferite medicamente.

Șervețelele umede WaterWipes nu irită pielea delicată a copiilor și pot ajuta la evitarea apariției unor afecțiuni ale pielii, cum ar fi iritația de scutec. Acesta este unul din motivele pentru care șervețelele sunt recomandate pentru utilizarea pe pielea nou-născuților. Realizate cu ajutorul unei tehnologii unice și patentate, șervețelele WaterWipes au în compoziția lor 99,9% apă și 0,1% extract de fructe.

Din cauza lipsei ingredientelor chimice, șervețelele WaterWipes sunt singurele șervețele pentru bebeluși aprobate de Allergy UK.