Sfaturi pentru viitorul tătic

Ambii parteneri trebuie să adere la un plan de preconcepţie dacă îşi doresc un copil
Odată ce două persoane se decid să aibă un copil, este important să adopte şi un plan de preconcepţie, înainte de a începe propriu zis să conceapă acel copil.

Planificarea sarcinii ajută la pregătirea femeii, cât şi a bărbatului pentru ceea ce va urma. Se axează pe atingerea unei stări de bine atât fizice, cât şi emoţionale şi financiare.

Cuplurile sănătoase şi care se iubesc au mai multe şanse să conceapă un copil fără probleme şi cu mai multă uşurinţă decât cuplurile stresate, care nu şi-au făcut niciun singur plan înainte.

Şi chiar dacă majoritatea dintre noi se gândeşte că numai femeia trebuie să se îngrijească de starea ei de sănătate înainte de concepţie, este un lucru valabil şi pentru bărbatul din cuplu. Ba chiar este un element imperativ, încurajat de specialiştii moderni.

Preconcepţia în cazul bărbaţilor

Precum femeile – viitoare mame – şi bărbaţii care îşi doresc cu ardoare un copil trebuie să se îngrijească de anumite lucruri ce ţin de bunăstarea familiei şi de sănătatea lor pentru ca bebeluşul să apară pe lume fără probleme.
O minte limpede, un corp sănătos şi un aport zilnic de vitamine, minerale şi micronutrienţi sunt indicate în acest caz. Toate aceste substanţe pot fi acumulate de corpul bărbatului într-o doză optimă prin administrarea de suplimente naturale pentru bărbaţi.

Alimentaţia este unul dintre cei mai importanţi factori care trebuie luaţi în considerare în cazul problemelor de infertilitate. Pentru stimularea fertilităţii masculine se recomandă consumul de alimente proaspete, fructe şi legume.
Fructele de Goji ajută la eliminarea radicalilor liberi şi stimulează imunitatea.
Avocado, datorită conţinutului bogat de vitamina E, ajută la reglarea ovulaţiei şi la producerea mucusului cervical, esenţial în procesul concepţiei.
Stridiile abundă în zinc şi sporesc fertilitatea. Zincul este considerat cel mai important nutrient pentru fertilitate întrucât ajută la producţia de spermă şi ovule sănătoase.

Aşadar, după cum se poate observa cu uşurinţă, şi bărbaţii trebuie să aibă grijă din timp de sănătatea lor şi să consume alimente proaspete, organice şi cu vitamine care să stimuleze funcţiile reproductive, astfel încât sarcina să aibă loc simplu şi exact cum este dorit.