Soarele, cel mai bun prieten

promo-babymoov

Atunci când mami ştie ce este cel mai bine pentru bebe, soarele poate deveni prietenul de nădejde al micuţului, pe perioada verii. Dacă totuşi bebeluşul este mai mic de şase luni, este bine de ştiut că acesta trebuie ţinut departe de razele directe ale soarelui (această indicaţie fiind valabilă până la vârsta de un anişor). Poţi face aceasta foarte uşor, folosind paravane care protejează de ultraviolete, pălărioare, hăinuţe din bumbac, iar dacă bebe se joacă în grădină, poţi opta pentru spaţii de joacă portabile.
Acestea sunt corturi special concepute pentru pielea sensibilă a micuţului, iar bebe nu va simţi nici un dezavantaj, pentru că se va juca în continuare la aer, însă va avea protecţie împotriva a 99% dintre razele dăunătoare UVA şi UVB. Unele dintre aceste corturi sunt prevăzute şi cu o plasă anti-insecte, aşadar vă puteţi juca în voie toată ziua, oriunde.
Este important ca părinţii să-i protejeze pe cei mici, de aceea iată câţiva paşi pe care trebuie obligatoriu să-i urmezi vara:
– Stai cu bebe la umbră între orele 11:00 şi 16:00 (indicat este să staţi în casă, dacă este posibil);
– Acoperă-i zonele de risc celui mic, cu un tricou, o pălărioară şi ochelari de soare;
– Asigură-te că nu există posibilitatea ca soarele să îi provoace arsuri;
– Foloseşte creme de protecţie solară.
Dacă sunteţi la mare şi expunerea la soare este aproape inevitabilă, caută costume speciale pentru purtat în razele directe ale soarelui. Materialul din care sunt confecţionate oferă protecţie foarte ridicată şi protejează pielea sensibilă a copilului de razele periculoase ale soarelui. De asemenea reduce şi nevoia de a mai folosi cremă cu factor de protecţie.
Medicii recomandă să evitaţi expunerea în cel mai fierbinte interval orar, aşa cum am menţionat şi mai sus, iar în restul zilei, asigură-te că pielea copilului este acoperită cu hăinuţe confecționate din material de bumbac 100%. Poţi cere sfatul medicului pediatru pentru a-ţi recomanda o cremă cu protecţia solară care conţine compuşi naturali.

Cortul Anti-UV este foarte util în protejarea bebelușilor împotriva razelor UV. Cortul este un spațiu de joacă portabil sau un spațiu pentru dormit și poate fi transportat ușor în orice călătorie alături de bebe. Cu ajutorul cortului anti-UV, bebelușul va fi protejat împotriva a 99% dintre razele dăunătoare UVA și UVB, împotriva nisipului și a vântului. Cortul se poate monta foarte ușor datorită sistemului pop-up. Este ușor și practic, perfect pentru a fi luat în orice ieșire în aer liber.

Facebook Babymoov – https://www.facebook.com/BabymoovRomania

Text: Lucia Bobi