Specialistă în schimbarea scutecelor

 

promo-ianuarie-2

Proaspeţii părinţi petrec o mare parte din timp schimbând scutecele nou-născutului. Este într-adevăr un tur de forţă, având în vedere că îl poţi schimba pe bebe până la de zece ori pe zi. La început, schimbatul scutecelor poate părea dificil, dar cu puţină practică, în doar câteva zile vei deveni specialistă în schimbarea scutecelor.

Înainte de a schimba scutecul strânge aproape de tine următoarele: un scutec curat; un bol cu apă caldă şi o cârpă din bumbac pentru curăţare, sau şerveţele umede pentru pielea sensibilă a bebeluşului şi cremă pentru iritaţia de scutec. Asigură-te că ai toate aceste produse la îndemâna ta, deoarece nu este recomandat să laşi bebeluşul nesupravegheat nicio secundă. Chiar şi nou-născuţii îşi pot surprinde părinţii cu abilităţile lor de rostogolire.

În timpul procedurii de schimbare a scutecului, curăţă bine pielea sensibilă a micuţului tău în direcţia din faţă înspre spate, pentru a nu împrăştia bacteriile care pot cauza infecţii urinare. Pentru a executa mai bine aceste manevre, poţi ridica picioruşele bebeluşului. În timp ce schimbi scutecul este bine să acoperi zona genitală a micuţului tău, pentru că din cauza expunerii la aer, acesta poate elimina jeturi surpriză. Odată ce ai terminat operaţiunea de curăţare, aplică o cremă de protecţie împotriva iritaţiei şi pune-i un scutec curat.

Iritaţia de scutec este des întâlnită la nou-născuți, dar dacă aceasta intervine la 2 zile sau se înrăutăţeşte, este bine să îţi contactezi medicul pediatru. De asemenea înştiinţează-ţi medicul dacă iritaţia este însoţită de febră.

SFAT

Pentru a evita iritaţia de scutec este indicat să schimbi scutecele des, mai ales după fiecare scaun. Foloseşte o cremă bogată în oxid de zinc pentru a preveni iritaţiile. De asemenea este bine de ştiut că pentru câteva momente pe zi, este foarte bine ca micuţul tău să stea fără scutec, astfel încât pielea să respire. Şi nu uita, odată ce ai aplicat mişcările de bază în schimbarea scutecelor, poţi spune că ai devenit un specialist cu acte în regulă!

Comments

comments