Stoptoxin Hepato

promo-stoptoxin

Medicamentele de răceală şi antibioticele sunt cel mai bun mod de a-ţi ajuta copilul bolnav să se simtă bine, nu-i aşa? Ei, mai gândeşte-te odată!

Medicamentele de tuse şi de răceală nu sunt recomandate copiilor sub 2 ani, şi încă se mai discută de către specialişti dacă sunt potrivite pentru cei mai mari. Dar cum poţi trata răceala aceea nesuferită care provoacă tuse, febră şi mucozităţi? De fapt, medicamentele pentru tuse şi răceală nu tratează cauza răcelii unui copil, sau vor face ca boala să-i dispară ca prin minune, deşi la nivel declarativ se susţine că au aceste efect de atenuare a simptomelor. Din pacate aceste medicamente sunt în topul acelora la care se recurge cel mai adesea nejustificat pentru o greşit înţeleasă acţiune preventivă. Aceste medicamente au şi efecte adverse, dintre care cel mai important este moartea celulelor hepatice.

În procesul de metabolizare ce are loc în ficat, medicamentul absorbit este apoi descompus, iar metaboliţii (substanţele ce rezultă din acest proces) se pot dovedi toxici pentru celulele hepatice. Dacă mai adăugăm şi nocivitatea E-urilor care se regăsesc în compoziţia medicamentelor, înţelegem de ce ficatul are atât de mult de suferit de pe urma pastilelor pe care le luăm.

Acetaminofenul (conţinut în Paracetamol) sau Ibuprofenul (conţinut în atâtea medicamente de pe piaţă) pot reduce febra şi uşura durerea de gât sau de cap. Dar nu uita că febra ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor şi nu este neapărat nevoie să foloseşti un tratament, decât dacă este foarte înaltă. Paracetamolul este extrem de toxic pentru ficat dacă se administrează în doze mari. El este metabolizat în totalitate la nivelul ficatului, iar produşii rezultaţi din metabolism atacă celula hepatică dacă sunt în exces. Dacă îi dai celui mic un medicament pentru durere, citeşte cu atenţie prospectul. Nu da Ibuprofen unui copil mai mic de 6 luni, şi nu da aspirină niciunui copil mai mic de 18 ani, şi în general evită folosirea siropurilor pentru febră, cu panică la primul semn de alarmă. În general febra care trebuie combătută cu antitermice este doar febra înaltă, de peste 39 de grade.

Antibioticele au fost folosite pentru a combate infecţiile bacteriene, dar nu au efect asupra virusurilor care cauzează răcelile. Dacă micuţul tău este răcit, antibioticele nu-l vor ajuta. De asemenea, este important să ţii cont de faptul că folosirea îndelungată a antibioticelor îl va face pe copil să dezvolte imunitate la o parte dintre ele. Pe de altă parte, metaboliţii ce rezultă din descompunerea antibioticului în ficat pot afecta celulele hepatice dacă se acumulează în doze mari în ţesutul hepatic. Cele mai periculoase pentru ficat sunt antibioticele din clasa tetraciclinelor care, în doze mari, pot provoca icter, febră şi ficat gras.

Deşi medicamentele pot salva vieţi, de multe ori ficatul este sacrificat. Abuzul de medicamente are efect hepatotoxic şi, în urma unui tratament de durată, ficatul poate fi afectat. Există dovezi solide care atestă faptul că tipul de mâncare fast-food (bogat în grăsimi şi zaharuri), poate provoca daune serioase ficatului, şi poate avea, de asemenea, consecinţe grave asupra sănătăţii. Această problemă poate fi rezolvată prin menţinerea unei diete echilibrate şi exerciţii fizice.

 

STOPTOXIN hepato aduce un aport de colină şi flavonide cu un puternic efect antioxidant şi se recomandă pentru funcţionarea normală a ficatului şi protejarea celulelor hepatice faţă de efectul nociv al substanţelor toxice (aditivi alimentari, substanţe medicamentoase, fum de ţigară) şi al microorganismelor.