Super-mami alege pentru puiul ei îngrijirea dermo-restructurantă ce previne atopia

863x340-bioderma

Să fii mamă este o experienţă minunată, o adevărată desăvârşire pentru tine ca femeie. Însă, uneori, farmecul natural al maternităţii este umbrit de problemele ce afectează sănătatea micuţului tău, dermatita atopică fiind una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale copiilor.

Dar ce este dermatita atopică, ce factori cauzează apariţia ei, cum se manifestă şi cum poate fi prevenită? Ştim că eşti o Super-mami, în căutarea celor mai bune soluţii pentru protejarea copilului tău, de aceea îţi propunem un training intensiv pentru a găsi răspunsuri la toate acestea întrebări.

Dermatita atopică este o afecţiune cutanată cronică, caracterizată de pielea uscată, iritată, cu leziuni inflamatorii. Aceasta nu este o afecțiune contagioasă, dar este recidivantă şi evoluează în pusee provocând prurit intensiv și tulburări de somn, mai mult, aceasta se dezvoltă cu precădere atunci când există o predispoziţie genetică.

Dar cum ştii dacă bebeluşul tău va suferi de dermatită atopică sau are doar pielea uscată?

Analizând deficienţele barierei cutanate ale pacienţilor atopici, Laboratoarele Dermatologice BIODERMA în colaborare cu renumiţi specialişti în atopie au făcut o descoperire majoră: EVOLUŢIA TRIFAZICĂ A DERMATITEI ATOPICE:

Faza 1: Imediat după naştere, se manifestă o fază latentă, în care nou-născutul are doar uscăciune cutanată, aceasta este denumită xeroză pre-atopică. La debut, leziunile sunt adesea limitate pe faţă şi extremităţi, iar sensibilizarea pielii apare în timp ce inflamaţia cronică este în curs de manifestare, sugerând că inflamaţia cutanată cauzează sensibilizarea. Xeroza pre-atopică este adesea tratată necorespunzător, iar cronicizarea afecţiunii nu întârzie să apară.

Faza 2: Dermatită Atopică asociată cu sensibilizarea la alergenii din mediul înconjurător.

Faza 3: Dermatita atopică alergică şi auto-alergică.

Prevenţia dermatitei atopice trebuie să înceapă cu tratarea corespunzătoare a pielii bebeluşului încă de la naştere!

Este important ca bebeluşul să fie tratat încă din primele zile de viaţă, iar pentru ca prevenţia să fie realizată în mod corespunzător, trebuie să îţi creezi o rutină zilnică de îngrijire a pielii micuţului tău. Această rutină zilnică în doi paşi – igienă şi hidratare – trebuie să fie susţinută de un produs de igienă adaptată pentru pielea sensibilă a bebeluşului şi de un produs emolient, pentru îngrijirea specifică. De aceea, îţi recomandăm două produse special create pentru pielea sensibilă a sugarilor, bebeluşilor şi copiilor.

Pentru primul pas – igiena:

produs-bioderma

 

ABCDerm gel spumant, un produs ce curăţă delicat pielea bebeluşilor şi a copiilor, fără să o agreseze, datorită ingredienţilor activi hidratanţi şi agenţilor antibacterieni. Acesta poate fi utilizat atât pe faţă, cât şi pe corp şi asigură o toleranţă excelentă, graţie formulei de curăţare ultra-blânde. Produsul nu conţine detergenţi, parabeni sau conservanţi.

 

Pentru pasul 2 – îngrijirea:

Atoderm Preventive, cremă dermo-restructurantă nutritivă pentru pielea foarte uscată a sugarilor, bebelușilor și copiilor, consolidează bariera cutanată, grație brevetului Skin Barrier Therapy® prevenind astfel agravarea uscăciunii și declanșarea dermatitei atopice.

Parfumul delicat, hipoalergenic și textura lejeră care se absoarbe rapid în piele este o reală plăcere pentru bebe și pentru mami.

Pentru deplina siguranță a bebelusului tău, Atoderm Preventive este formulat în concordanță cu CARTA DE SIGURANȚĂ DERMATOLOGICĂ BIODERMA, ce conține următoarele angajamente: siguranță, eficacitate, toleranță, monitorizare.

 

Provocările vieţii de mămică sunt extrem de variate, dar noi suntem aici pentru a te ajuta de fiecare dată. Mai mult, te aşteptăm cu multe alte sfaturi utile despre îngrijirea pielii bebeluşilor, dar şi cu alte informaţii de sezon pe pagina noastră de Facebook Bioderma.