Te așteptăm la photoshooting-ul gratuit “Back to school”!

backtoschool_1

Fotograful Simion Buia ne-a povestit despre inițiativa “Back to school”, un photoshooting gratuit, pe care îl organizează în data de 15 septembrie, la care pot participa toți elevii încadrați în clasele 0-XII.

1.Bună Simion. Inițiezi un photoshooting de amploare, în data de 15 septembrie. Povestește-ne un pic despre idee și cum a pornit totul.

Este o acțiune fotografică “fără istoric”, gândită spontan, deoarece fiica mea începe școala pentru prima oară “în viața ei”, fapt ce mi-a reamintit de 15 septembrie din viața personală, când a venit un fotograf și ne-a imortalizat. Fotografia de atunci nu o mai am, dar îmi amintesc de ea. S-a pierdut prin casă. Timpurile au evoluat, fotografia a devenit digitală, poate circula în fracțiuni de secundă pe la toate rudele și prietenii – reali sau fictivi – din lumea largă, diminuându-se riscul pierderii. Impactul emoțional a rămas neschimbat – prima zi de școală fiind pentru toți, copii și părinți deopotrivă, un eveniment notabil, pentru care ofer o fotografie despre care să-și aducă aminte, peste ani.

2.Unde va avea loc, la ce oră și cui îi este adresat evenimentul?

Va avea loc la partenerii și prietenii noștri de suflet – Cărturești Verona, din București, Str. Pictor Verona, vis-a-vis de Cinema Patria. Vom fi acolo între orele 11-17, cu fundal și lumini de studio. Sunt așteptați toți școlarii de la clasa zero la clasa a-XII-a.

3.Ce se va întâmpla acolo, concret?

Fiecare copil va beneficia de un shooting scurt, cu sau fără părinți – urmând ca o fotografie să fie selectată, editată și trimisă via email copilului cu cea mai reușită imagine!

4.Acțiunea are și o latură caritabilă. Despre ce este vorba mai exact?

Academia de fotografie – inițiatorul acțiunii fotografice – se implică sporadic în acțiuni de caritate, urmând pilda multor instituții din Occident. În acest sens am identificat un ONG care se ocupă responsabil de copii, numit Help Autism, și dorim să-i ajutăm. Cu toate că “Back to school” din 15 septembrie este o acțiune gratuită pentru toți copiii, am dori să aibă și o parte caritabilă, în sensul că părinții pot dona, benevol, o sumă în contul organizației Help Autism, care poate exista exclusiv datorită donațiilor. Evident, un reprezentant al organizației va fi acolo, va strânge fondurile și va răspunde oricăror întrebări cu privire la utilizarea banilor. Nimic mai nobil!

5.Participarea este gratuită? Unde se pot înscrie elevii?

Gratuită, da! Pentru toată lumea! Înscrierea se face în formularul din pagina evenimentului: academiadefotografie.