Toate femeile sunt fericite în timpul sarcinii

Mit: Stresul din timpul sarcinii îi dăunează copilului

Un nivel mediu de stres poate chiar să influențeze pozitiv copilul: îi tonifică sistemul nervos și îi accelerează dezvoltarea. Așa că nu te îngrijora dacă din când în când te enervezi sau ești preocupată de ceva atunci când ești gravidă: studiile arată că majoritatea copiilor ai căror mame au trecut prin perioade de stres moderat înainte de naștere au o activitate de două ori mai rapidă a creierului și o dezvoltare mintală accentuată.

Mit: E indicat să eviți dulciurile

Ei bine, există o mare excepție de la această regulă: ciocolata! Studiile au demonstrat că gravidele care mănâncă zilnic ciocolată au copii care la șase luni sunt mai curajoși și mai zâmbitori decât cei ai căror mămici au stat departe de acest aliment. În plus, consumul de ciocolată reduce riscul ca în trimestrul al treilea să suferi de tensiune arterială ridicată.

Mit: Nu e bine să faci sport în timpul sarcinii

Îți recomandăm să faci exerciții, ce-i drept mai ușoare, pentru că sportul este benefic pentru tine și pentru cel mic în același timp. Copilul tău va avea un puls mai bun și mai multe șanse de a dezvolta un sistem cardiovascular sănătos. De asemenea, creierul copilului se dezvoltă mai bine dacă faci sport atunci când ești însărcinată. Ai totuși grijă să respecți indicațiile primite de la medic și măsurile de siguranță atunci când faci efort.

Mit: Femeile trebuie să aspire la sarcina ideală

Sarcina nu e neapărat experiența ideală pentru o femeie, ci un proces prin care fetusul se formează și se dezvoltă pe parcursul celor 9 luni. Nu te gândi că ar trebui să te simți într-un anumit fel, pentru că fiecare om este unic și fiecare organism reacționează altfel. Important este să accepți schimbările prin care treci și să te gândești că bebelușul tău va fi sănătos și fericit.

Mit: Toate femeile se simt fericite în timpul sarcinii

Aproximativ 20% din viitoarele mămici au stări de depresie și anxietate. Depresia este deosebit de periculoasă în această perioadă, putând conduce la naștere prematură, așa că ai grijă de tine: dacă observi că nu reușești să treci peste stările de tristețe și apatie, consultă un doctor.