Trei mame şi toate trei

povestea-lunii-decembrie-2016

Ne-au emoţionat cu poveştile lor şi ne-au învăţat să vedem mai mult partea bună a lucrurilor şi mai puţin partea lor neplăcută. Ne-au molipsit, pe scurt, cu dragoste. Istorisirile Antoniei Zaharia, Danei Matei şi ale Danielei Popa nu sunt simple poveşti scrise, sunt lecţii de optimism şi de iubire.

Antonia Zaharia a aflat de la un pui de om, mic cât o palmă, în ce constă măreţia vieţii şi a curajului, adevăratul sens al clişeisticului „Va fi bine!“. Ilinca s-a născut prematur, era „doar piele, oase“, iar în jurul ei avea cabluri şi furtunuri pentru a se putea interveni rapid. „Aveam voie să o văd de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. (…) Mi-a fost teamă să-i vorbesc, să nu o trezesc sau să întrerup ritmul aparatelor“, îşi aminteşte Antonia. Şi continuă: „Nu ştiu ce m-a întrebat o asistentă în trecere pe-acolo, i-am răspuns şi atunci Ilinca a deschis ochii, uitându-se fix la mine. Nu s-a uitat în stânga, dreapta, nu m-a căutat cu privirea, doar a deschis ochii ăia albaştri imenşi, uitându-se fix în ochii mei. M-a luat pe nepregătite şi m-a derutat total. A fost momentul când am început să trăiesc cu frică. Să nu o pierd. Mâna aia de piele şi oase, cu ochi mari albaştri, era fetiţa mea“. Ilinca, pentru întreaga ei familie, este o eroină: un exemplu de curaj şi ambiţie, de dragoste şi empatie. Pentru noi, la fel. Asemenea mamei care a adus-o pe lume.

Altă mamă, altă poveste. Dana Matei a făcut spectacol la „Dansez pentru tine“, a ridicat sala în picioare la „Românii au talent“, iar acum își surprinde publicul cu trupa ei „ToDay“, un produs care îmbină dansul cu muzica, singurul de acest gen de pe piața muzicală românească. Așa sună viața ei profesională. Viața personală, însă, se învârte în jurul unui singur cuvânt: Otilia. O inspiră Otilia în tot ceea ce face? „Pot spune atât: am trăit o viață frumoasă, dar numai în momentul în care Otilia a venit pe acest pământ am înțeles ce este aceasta“, ne-a mărturisit Dana Matei.

Dacă ar fi să redea în cuvinte cel mai frumos moment de când l-a adus pe lume pe David, cuvintele Danielei Popa ar suna astfel: „De când am devenit mămică am momente frumoase în fiecare zi. Mai ales acum de când David vorbește nonstop și spune tot ce-i trece prin cap. Mă bucur de el în fiecare zi. Chiar dacă încă nu am scăpat de pamperşi, chiar dacă acasă nu mănâncă decât trei feluri de mâncare și la grădiniță <<râde>> aproape tot, chiar dacă mă chinuie încă noaptea pentru că se mai trezește de două ori și-mi cere biberonul cu lapte… Sunt momente cu care mai târziu, când va mai crește, nu mă mai întâlnesc și poate îmi vor lipsi, chiar dacă acum mă enervează. Sunt convinsă!“.