Trucuri pentru un păr mai bogat

Nu puțini sunt cei care pun creșterea părului pe seama ritmului biologic, influențat de fazele lunii. Este de aceea indicată tăierea părului și aplicarea de tratamente regeneratoare atunci când luna este în creștere. Totodată, stresul și grijile pot încetini creșterea părului. Asigură-te că ai parte de un somn de calitate și încearcă să dormi cel puțin 7 ore pe noapte. Părul crește mai ales atunci când corpul se odihnește.

Alimentația este și ea extrem de importantă.

Vitaminele și mineralele pe care organismul nostru le procură din legume și fructe au rolul de a menține sănătatea și vitalitatea părului. Așadar, asigură-te că din dieta ta zilnică nu lipsesc alimentele bogate în vitamina A, B, C, D, E. Vitaminele din complexul B, fierul, calciul și zincul contribuie la creșterea părului, conferindu-i în același timp luciu și un aspect sănătos. Proteinele sunt și ele importante pentru sănătatea părului așa că nu exclude din meniul tău carnea slabă, fructele de mare și albușul de ou. Consumă, de asemenea, legume și fructe verzi, precum și alimente bogate în carbohidrați și renunță la zahăr, dulciuri sau grăsimi. Hidratează-ți pielea și părul și nu uita să consumi apă din belșug.

Iată ce trebuie să faci dacă vrei ca părul tău să crească şi să fie mai bogat:

1. Taie-i vârfurile la şase-opt săptămâni
În timp, vârfurile firelor de păr se subţiază şi dacă nu tai partea deteriorată, părul se poate rupe şi atunci şansele de a avea o podoabă capilară frumoasă scad substanţial. Aşadar, prima măsură, dacă vrei să ai un păr lung şi frumos, este să tai vârfurile. Nu mult, 1-2 centimetri.

2. Masaj cu ulei cald
Masează-ţi scalpul cu ulei călduţ. Este unul dintre cele mai bune trucuri prin care poţi stimula creşterea părului. În plus, firul va fi mai gros. Uleiul de jojoba, uleiul de cocos sau uleiul de măsline sunt ideale pentru un astfel de tratament.

3. Măşti cu albuș
Albuşurile de ou au proprietatea de a întări firul de păr şi stimulează rădăcina făcându-l să crească mai repede. Sparge două ouă, separă albuşurile şi bate-le uşor, apoi aplică pe păr această mască şi las-o să acţioneze o jumătate de oră. Clăteşte-l apoi bine şi vei observa că părul tău arată mult mai sănătos, îl vei simţi mai puternic şi, în scurt timp, vei vedea cum lungimea sa s-a modificat.