Tulburările digestive la copii

promo-digex

Este vară, cald și urmează o perioadă cu vacanțe mult așteptate. Cu siguranță v-ați stabilit deja concediile, vizitele la bunici, însă aveți foarte mare grijă ce mâncați și ce îi oferiți copilului să mănânce.
Tulburările digestive, indigestia, intoleranța alimentară, diareea sunt afecțiuni frecvente în rândul celor mici.
Copiii pot fi afectați de indigestie (“le-a picat ceva greu”) dacă au mâncat în grabă, prea repede și prea mult – în acest caz, indigestia fiind maniera stomacului de a spune că nu suportă un flux atât de mare și de rapid de alimente. Indigestia mai poate apărea și atunci când micuții mănâncă prea gras, prea prăjit, prea condimentat sau combină diferite feluri de mâncare.
Este recomandat să gustați mâncarea înainte de-a o da copilului, mai ales dacă nu ați contribuit la prepararea ei. Însă, oricâtă grijă ați avea în privința alimentației copilului, uneori nu ai cum să faci față micilor pofticioși fără a le da să guste din când în când și din alimente mai puțin premise.
Indigestia la copii apare de cele mai multe ori din cauza lipsei unui program bine stabilit de servire a meselor, din cauza faptului că micuțul nu mestecă foarte bine alimentele sau pentru că nu are o poziție corectă atunci când stă la masă.
Tulburările digestive la copii sunt aceleași cu cele ale adulților și se manifestă prin: indigestie, senzație de preaplin, disconfort gastric, balonare, eliminare de gaze, greață, vărsături.

Produsele din gama DIGEX, DIGEX KIDS plicuri (pentru copii de peste 1 an) și DIGEX capsule (pentru copii de peste 6 ani și adulți) prin aportul exogen de 8 enzime digestive, completează sistemul enzimatic propriu al organismului, ajutându-l să facă față suprasolicitării cauzate de o masa copioasă sau alimentație inadecvată, acționând asupra unei mari varietăți de compuși alimentari, îmbunătățind digestia acestora:
· Proteaza intervine în digestia proteinelor din alimentație, asigurând o digestie completă și sănătoasă a preparatelor din carne, ouă sau legume proteice
· Lipaza asigură digestia grăsimilor animale și vegetale, scăzând suprasolicitarea pancreasului după consumul unor mese copioase alcătuite din carne grasă, în special de porc, precum și derivate ale acesteia, dar și din mâncăruri cu mult ulei, unt sau margarină
· Amilaza/Glucoamilaza realizează o digestie completă a carbohidraților ce se găsesc majoritar în pâine, cereale, produse de panificație, cartofi
· Lactaza digeră lactoza din lapte și produse lactate, acționând asupra simptomelor de balonare, crampe, dureri abdominale, diaree
· Celulaza ajută la digerarea celulozei, prevenind senzația de preaplin și formarea gazelor de fermentație
· Pectinaza stimulează flora intestinală benefică, asigurandu-i un pH intestinal optim
· Fitaza eliberează fosforul și alte minerale (calciu, fier, magneziu, mangan) din fitați, substanțe nedigerabile asimilate ulterior ingestiei de cereale, semințe, fructe și legume, preveninf totodată apariția diverselor carențe la vegetarieni.

DIGEX – super enzime pentru o super digestie!

Mai multe detalii pe www.fitermanpharma.ro