Tusea: de ce, cum, cand?

 

promo-februarie-2014-1

Tusea poate fi Human Hair Wigs sale neplăcută pentru copilul tău, dar de cele mai multe ori nu reprezintă un motiv de îngrijorare. De obicei tusea este simptomul unei infecţii, din cauza unui virus responsabil cu răceala, dar alteori poate indica şi o problemă de sănătate mai serioasă, mai ales dacă copilul are probleme cu respiraţia.
Tusea poate fi uscată sau productivă.  O tuse uscată este de obicei simptomul unei răceli sau gripe.E cauzată de inflamarea laringelui şi a traheei. În primul an bebeluşul poate să răcească de până la 8 ori, cât timp sistemul lui imunitar se întăreşte. Tusea productivă este cu mucozităţi. Copilul tuşeşte şi încearcă să elimine mucozităţile din plămâni. Tusea poate fi  însoţită de febră, usturimi în gât, nas înfundat, iritabilitate, ochi roşii sau apoşi, pierderea apetitului sau noduli limfatici umflaţi ( pe gât, la ceafă).

Cum pot trata tusea copilului meu?
–  Asigură-te că micuţul tau se odihneşte suficient
– Hidratează-l.  Micuţul tău are nevoie de lichide pentru a lupta împotriva infecţiei.
– Dă-i doza corectă de paracetamol sau ibuprofen pentru copii. Aceste medicamente vor scădea febra. Poţi să-i dai paracetamol dacă are mai mult de 2 luni, iar ibuprofen dacă are mai mult de 3 luni şi cântăreşte mai mult de 5 kilograme.
– Dacă nu aveţi un umidificator, duceţi-l pe micuţ în duş, daţi drumul la apă fierbinte şi staţi 15-20 de minute în aburi.
– Dacă micuţul are peste un an, puteţi încerca să-i daţi un ceai cald cu miere şi lămâie.

Când duc copilul la doctor? Dacă bebeluşul tău are mai puţin de trei luni, cel mai bine este să îl duci la doctor de fiecare dată când este bolnav. De asemenea, copilu trebuie dus la doctor dacă:
-Tusea nu se îmbunătăţeşte după 5 zile
-Tusea se înrăutăţeşte
-Temperatura creşte peste 38 de grade  dacă are mai puţin de 3 luni, şi peste 39 de grade dacă are mai puţin de şase luni.
-Nu poate respira
-Tuşeşte mucus verde, maro sau galben

Comments

comments