Uleiul de cocos și bicarbonatul ajută tenul

Înainte de a-ți hidrata tenul, un pas important îl reprezintă curățarea acestuia în profunzime. Dacă vrei să te asiguri că soluția pe care o folosești pentru a-ți igieniza tenul este 100% naturală, cel mai bine ar fi să o prepari chiar tu, folosind 2 ingrediente cât se poate de simple. Masca de față pe bază de ulei de cocos și bircarbonat nu numai că îți va curăța tenul în profunzime, ci te va face să arăți cu 10 ani mai tânără, ștergând orice imperfecțiune a pielii.

Cum prepari masca din ulei de cocos și bicarbonat?

Ingrediente:
• 1 linguriță de bicarbonat
• 2 lingurițe de ulei de cocos
Mod de preparare:
Pentru a prepara această mască ai nevoie de un bol în care să amesteci cu atenție cele două ingrediente, uleiul de cocos și bicarbonatul. După ce amestecul tău s-a transformat într-o pastă, aplică-l cu atenție pe toată suprafața tenului, potrivit healthytipsworld.net. Lasă masca să acționeze timp de 5 minute, după care clătește-te cu apă caldă. În timp ce înlături masca, încearcă să îți oferi un moment de relaxare, masându-ți cu grijă pielea de la nivelul feței.

Cum te ajută masca cu ulei de cocos și bicarbonat?

Masca cu ulei de cocos și bicarbonat are proprietatea de a elimina celulele moarte de pe suprafața tenului, înlătură murdăria, roșeața, cicatricile și luptă împotriva acneei. Pentru că bicarbonatul are rolul de a menține Ph-ul pielii la un nivel normal, acesta te ajută să scapi de coșuri, în timp ce uleiul de cocos are un puternic efect antibacterian.

Mască pentru ten uscat

Iată și o mască perfectă pentru pielea uscată, care are tendința de a se crăpa.
Ingrediente:
• 2 linguri de ulei de cocos
• 1 linguriță pulpă de banană pasată
• 3 picături de ulei esențial de tămâie
Mod de preparare:
Amestecă bine toate ingredientele și aplică această mască pe față. Las-o să acționeze timp de 20 de minute, după care clătește-ți fața cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă.

Demachiant

Poți folosi zilnic cât ulei de nucă de cocos dorești în produsele de înfrumusețare. Spre exemplu, îl poți folosi cu succes și pe post de demachiant foarte sănătos. După ce ai înlăturat machiajul, pielea ta va rămâne catifelată și strălucitoare.