Uleiul de cocos

frumusete-august-2015

Utilizat atât intern cât și extern, uleiul de cocos are nenumărate beneficii: menține sănătatea părului și a pielii, îndepărtează stresul, reduce nivelul colesterolului, reduce greutatea corporală, crește imunitatea, reglează digestia și metabolismul, îmbunătățește activitatea rinichilor și a inimii, previne hipertensiunea arterială, întărește dinții și oasele.
Conține mai mult de 90% grăsimi saturate, însă cu o structură deosebită de a celorlalți acizi grași saturați, care face să ajungă mult mai repede în ficat, să fie mai rapid metabolizați și să producă mult mai rapid energie.

Îngrijirea tenului

De-a lungul timpului, uleiul de cocos a devenit unul dintre cele mai căutate produse pentru îngrijirea tenului datorită multiplelor beneficii pe care le oferă. Aroma sa placută persistă foarte mult iar finețea și textura sa cremoasă îl fac foarte agreabil la aplicare. Pe lângă acizii grași saturați, din compoziția uleiului de cocos mai fac parte acizi grași nesaturați, cum ar fi acizii grași mononesaturați și polinesaturați, vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grași Omega-6. La temperaturi mai scăzute uleiul de cocos se solidifică iar pentru a-l topi se poate ține în palme sau se poate pune câteva secunde pe foc. Este unul dintre cei mai buni exfolianți fiind perfect chiar și pentru tenul sensibil.
Dacă este utilizat în fiecare zi, uleiul de cocos poate fi un produs perfect în tratarea diferitelor imperfecțiuni ale tenului. Hidratează și tonifică tenul în profunzime lăsându-l fin și plăcut la atingere. Fiind bogat în antioxidanți, uleiul de cocos previne apariția ridurilor sau a petelor specifice vârstei mature. Datorită acizilor grași speciali pe care îi conține, acest ulei are acțiune antimicrobiană, antimicotică și antibacteriană; hidratează pielea uscată și îi redă strălucirea și sănătatea.

Îngrijirea părului și a scalpului

Uleiul de cocos este cea mai bună soluție naturală pentru hidratarea părului. Ajută la regenerarea și creșterea sănătoasă a firului de păr, oferindu-i în același timp strălucire. Masajul regulat al scalpului cu ulei de cocos elimină mătreața. De asemenea, uleiul de cocos oferă proteinele esențiale pentru repararea părului deteriorat.

Relaxare și reducerea stresului

Masajul cu ulei de cocos este o metodă plăcută și eficientă de reducere a stresului cotidian și de îndepărtare a oboselii mentale.

Îngrijirea pielii

La temperaturi mai mici de 24 grade Celsius, uleiul de cocos are textura pufoasă a untului, iar în contact cu temperatura corpului devine lichid, fiind ușor și plăcut la aplicare. Excelent ca ulei de masaj, se absoarbe rapid, hidratând în profunzime pielea.

Text: Irina Coprinsu

Comments

comments