Un aparat digestiv sănătos, un sistem imunitar puternic!

promo-37

Corpul nostru reprezintă, în parte, manifestarea nutrienţilor pe care îi absorbim din alimente. Dacă procesul digestiv nu funcţionează corect, ne va priva organismul de substanţe nutritive esenţiale pentru construirea ţesuturilor şi pentru crearea de energie.

Cercetările sugerează că o microfloră intestinală sănătoasă înseamnă mai mult decât bacterii „bune” sau „rele”, iar cea mai importantă funcţie a ei este să întărească sistemul imunitar al corpului, în special când este confruntat cu stresul. Bacteriile care constituie microflora intestinală sunt esenţiale datorită rolurilor pe care le au şi anume: împiedică dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, sintetizează multe vitamine de care organismul are nevoie, stimulează producerea de imunoglobuline, contribuie la menţinerea unui aparat digestiv sănătos.

Sănătatea aparatului digestiv şi buna funcţionare a acestuia depind de anumite vitamine pe care organismul nu le poate produce, astfel ele trebuie primite din surse alimentare sau suplimente. Mai exact, vitaminele care au un rol special în ceea ce priveşte digestia sunt B, C, şi D conform site-ului www.everydayhealth.com. Cele mai importante vitamine din complexul B pentru sistemul digestiv sunt: acidul folic-esenţial deoarece găsit în cantităţi mai mari poate reduce riscul cancerului de colon, vitamina B1-ajută organismul să transforme carbohidraţii în energie, este importantă şi în reglarea apetitului. Vitamina C are un rol semnificativ în privinţa sănătăţii dinţilor şi gingiilor şi ajută la absorbţia fierului. Surse naturale bogate în vitamina C sunt citricele, fructele cu boabe, roşiile, broccoli, cerealele fortifiate.

Probioticele sunt cel mai indicat remediu pentru tratarea afecţiunilor digestive, deoarece refac foarte uşor flora intestinală. Sunt culturi vii de bacterii asemănătoare celor care trăiesc în colon şi sunt folosite drept suplimente alimentare datorită efectelor benefice pe care le au asupra organismului.

Aparatul digestiv este „fortăreaţa” organismului tău. În componenţa sa se regăsesc importante mijloace de apărare imună împotriva principalelor boli. Protectis® susţine această apărare imună, păstrând echilibrul dintre bacteriile „bune” şi  cele „rele”,  oferind astfel putere de luptă organismului. Suplimentarea în mod regulat a florei intestinale cu probioticul Protectis®, este o metodă excelentă de a ajuta organismul în menţinerea sistemului imunitar pe deplin în formă şi gata de luptă.

O sursă importantă de probiotice sunt iaurturile. Atenţie însă! Nu toate aduc beneficii sănătăţii. De aceea ori de câte ori mergi la cumpărături, uită-te pe eticheta acestora. Fii atentă la perioada de valabilitate. De asemenea, renunţă la iaurturile cu fructe. Conţin agenţi de îngroşare şi nu aduc niciun beneficiu sănătăţii.