Vă place Tango 2

povestea-lunii-mai

1. Bună Răzvan. Ne povesteşti un pic despre istoria turneelor “Vă place…?”

În momentul în care vorbim de istorie, trebuie să o luăm de la începuturi. În anul 1996 am intrat într-o orchestră internaţională de tineret cu sediul în Germania. Aceasta făcea turnee, iar în acest fel am ajuns pe cele mai mari scene ale lumii – Concertgebow, Sala filarmonicii din Berlin, Lincoln Center, Sala filarmonicii din New York etc. Un turneu avea în general mai mult de 10 concerte, iar calitatea concertelor creştea de la unul la altul într-un mod extraordinar, ajungând la niveluri foarte aproape de perfecţiune. A fost prima dată când am văzut beneficiul profesional al turneelor. Apoi, alături de Romanian Piano Trio şi Trio Strad, am văzut aplicabilitatea acestor turnee în România.
Turneele „Va place …?” sunt fructul personal al întregii experienţe de până acum. A pune în practică visuri mult dorite, alături doar de cei pe care-i consider potriviţi ca parteneri, sunt privilegii pe care mulţi nu şi le pot permite. De aceea consider că sunt un norocos… deocamdată.

2. Iată că ai ajuns la cea de-a doua Ediţie “Va place Tango?”. Ce surprize pregăteşti pentru acest turneu?

Nu o să spunem despre surprizele pe care le pregătim, pentru că atunci nu o să mai fiţi surprinşi! Dar aşa, ca indicii, putem să vă spunem că o să avem şi câteva surprize româneşti. Nu spunem mai mult! Vă lăsăm imaginaţia să zboare. Este important să spunem că nu facem niciun pas în spate, ci dimpotrivă, mulţi înainte şi vrem să vă aducem alături de noi în această călătorie către Buenos Aires sau Bucureştiul de altă dată.

3. Pot spune, personal, cum mi s-a părut „Vă place Tango?”. Analia a interpretat piese de tango şi milonga într-un mod tradiţional, aşa cum se cântau în Buenos Aires. Iar tu şi Julio aţi fost incredibili într-un aranjament inedit de violoncel şi chitară. La ce să ne aşteptăm pentru „Vă place Tango 2”?

După marele succes pe care l-am avut cu „Vă place Tango?”, în această ediţie, a doua, vrem să punem accent pe ceea ce ne-a adus succesul în prima ediţie: să aducem publicului Tangoul în mod autentic şi tradiţional. Să transmitem o atmosferă originală: prin repertoriul ales, aranjamentele făcute într-un mod tradiţional, elemente decorative noi, concertul gândit în aşa fel încât să fie mai mult decât un concert, să fie un spectacol care ne transpune în alte vremuri.

4. Pentru ce date este planificat turneul „Vă place Tango 2”? Şi în ce oraşe vă pot aştepta fanii?

Turneul începe pe 23 şi durează până pe 12 iunie.
– 23 mai – Dumbrăveni – Casa de cultură – Ora 19:00
– 24 mai – Mediaş – Sala Traube – Ora 19:00
– 30 mai – Sinaia – Sala de concerte a Castelului Peleş, în cadrul stagiunii „Sunetul muzicii” – ora 16.00
– 31 mai – Mogoşoaia – Palatul Mogoşoaia, în cadrul „Mogoşoaia Clasic Fest”, ora 12:00 – 1 iunie – Deva – Centrul cultural „Drăgan Muntean” – în cadrul „Ziua copilului din noi” Ora 19.00
– 2 iunie – Reşiţa – Centrul Civic Reşiţa. Dacă plouă, concertul se va ţine la Teatrul de Vest. Ora 19:00
– 4 iunie – Focşani – Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” ora 19:00
– 6 iunie – Galaţi – Teatrul Muzical „Nae Leonard” ora 19:00
– 10 iunie – Bucureşti – Sala Radio – ora 19:00
– 12 iunie – Bucureşti – Teatrelli – ora 20:00

5. Ce aşteptări aveţi de la acest proiect?

Să fim mai bogaţi sufleteşte, şi noi şi publicul. Pentru că această muzică, cântată cum trebuie, te face mai bogat, şi ca muzician – cântând-o, şi ca public – ascultând-o. Astfel încât publicul să plece acasă, după concert, cu poftă de mai mult tango. Astfel încât sponsorii şi partenerii noştri să confirme încă o dată că merită susţinute proiectele organizate de Asociaţia Culturală Analia Selis, atât ca organizatori, cât şi ca artişti. Personal, avem următoarele aşteptări: să creştem aşa cum am crescut cu prima ediţie: ca muzicieni, ca artişti, ca oameni.
Eu (n.r. Analia) am o dorinţă specială după această a doua ediţie: să conving publicul din România că am devenit o adevărată cântăreaţă de tango.

Credite foto: Virgil Oprina