Vitalact Immunity Junior

banner vij

Formula naturală pentru o crestere sanãtoasa si o imunitate crescuta

Combinaţia unică de colostru şi lactoferină  reglează şi stimulează acţiunea sistemului imunitar,  îmbunătăţeşte transportul şi asimilarea fierului, asigură un aport energetic ridicat şi stimulează  apetitul.

Alimentaţia naturală la sân este cea mai bună formă de alimentaţie pentru sugar datorită compoziţiei echilibrate a laptelui, care asigură dezvoltarea corespunzătoare a copilului. Compania BIOEF susţine campaniile organizate de catre Organizaţia Mondială a Sănătăţii care recomandă alăptarea la sân. Pentru a veni în ajutorul mamelor care din diverse motive nu pot alăpta sau cantitatea de lapte matern nu este suficientă pentru o alimentaţie corespunzătoare nou născutului, compania BIOEF  a creat gama VITALACT care conţine formule de început de bază sau îmbunătăţite cu nutrienţi naturali, care asigură o bună dezvoltare a nou născutului.

Pentru a sprijini mamele care doresc să continue o alimentaţie sănătoasă a copilului şi după împlinirea vârstei de 1 an, compania BIOEF a lansat produsul VITALACT IMMUNITY JUNIOR, o formulă de continuare, îmbunătăţită prin adăugare de colostru bovin liofilizat şi lactoferină, îmbogăţită astfel cu diverşi nutrienţi naturali, dintre care cei mai importanti sunt anticorpii.

Bazându-se pe o experienţă de peste 10 ani în domeniul fabricării produselor destinate alimentaţiei sugarilor, echipa de cercetare a companiei BIOEF a creat această formulă inovatoare, recomandată în completarea alăptării sau ca şi aliment de bază,  formula care stimulează imunitatea şi creşte rezistenţa organismului la acţiunea agenţilor patogeni. Creată în conformitate cu cerinţele Directivei europene 2006/141/EC, VITALACT IMMUNITY JUNIOR este o formulă de lapte complexă, care conţine toţi nutrienţii necesari unei creşteri armonioase şi unei dezvoltări sănătoase a copilului.

Colostrul bovin folosit ca şi parte componentă a formulei, provenit din ferme autorizate sanitar-veterinar atent selecţionate, este supus unui tratament termic la temperaturi joase (uscat în condiţii de vid şi la maxim 45oC) care-i păstrează intacte toate componentele active (proteine, aminoacizi esenţiali, anticorpi, vitamine, etc) asigurându-le astfel biodisponibilitatea  şi absorbţia corespunzătoare la nivelul organismului.  Colostrul bovin este colectat numai de la animale sănătoase, imediat dupa fătare, din prima şi a doua mulsoare, pentru a obţine un produs cât mai bogat în imunoglobuline. Imediat după prelevare, produsul este congelat individual de la fiecare animal în parte şi atent analizat (fizico-chimic şi microbiologic) în laboratoarele unităţii,  înainte de a fi procesat.

Colostrul  are în compoziţie factori de imunizare, factori de creştere, proteine de protecţie precum şi toate substanţele nutritive de care au nevoie nou-născuţii pentru a supravieţui. Are un conţinut scăzut în lactoză pentru a preveni producerea diareei, are un conţinut mare de calciu şi fosfor pentru a ajuta la formarea oaselor, are o concentraţie mare de imunoglobuline A şi G care au acţiune directă la nivelul cavităţii bucale şi care previn dezvoltarea microorganismelor chiar de la începutul tractului digestiv, conţine lactoferină care ajută la păstrarea echilibrului de fier în organism.

Colostrul asigură organismului, prin compoziţia sa complexă, o multitudine de factori de imunitate printre care  imunoglobuline, cytokine, interferon, lactoferină, PRPs. Suplimentarea organismului cu aceşti factori îl ajută  în refacerea imunităţii, previne apariţia şi dezvoltarea infecţiilor şi grăbeşte vindecarea sau recuperarea după boală.

În plus, colostrul bovin conţine o serie de glicoproteine şi inhibitori de protează care protejează în mod natural factorii de imunitate să nu fie distruşi în tractul intestinal.

Lactoferina este o proteină care influenţează proliferarea şi diferenţierea celulelor. Acesta funcţionează ca un modulator imunitar, având efect antimicrobian, antiviral, anticancerigen, antiinflamator, antioxidant, favorizează transportul fierului în organism şi ajută la  menţinerea  florei intestinale echilibrate.

Principala sa funcţie biologică se referă la afinitatea ei foarte mare pentru fier. Din acest motiv, lactoferina este un transport optim de fier, crescând astfel şi biodisponibilitatea acesteia şi reducând riscul apariţiei radicalilor liberi generaţi în urma proceselor de oxidare.

Lactoferina şi-a  dovedit eficacitatea împotriva unei mari varietăţi de microbi şi functionează atât ca agent bacteriostatic (nu permite agenţilor patogeni să crească) cât şi ca agent  bactericid (ajută la distrugerea agenţilor patogeni). Lactoferina activează răspunsul imun nespecific prin stimularea fagocitozei. Dovezi ştiinţifice recente au legat lactoferina de importante efecte benefice în tratamentul cancerului, în special în reducerea tumorilor. Mai mult, s-a dovedit că lactoferina are un rol important în inhibarea virusului hepatitei C la pacienţii care suferă de infecţii cronice. Activitatea lactoferinei ca agent antiviral este datorată capacităţii acesteia de a inhiba legarea virusului de peretele celular.

S-a demonstrat stiintific că lactoferina ajută la creşterea bacteriilor probiotice sau bune, la nivelul intestinului, prin inhibarea creşterii altor microbi patogeni, asigurând astfel un echilibru al florei intestinale.

Avantajele utilizării  produsului Vitalact Immunity Junior sunt generate de următoarele proprietăţi:

  • produs fabricat din ingrediente naturale provenite din surse proprii, controlate;
  • conţine colostru bovin cu un conţinut ridicat de anticorpi naturali, prelucrat printr-un procedeu care să-i păstreze intacte toate componentele active şi care să asigure biodisponibilitatea acestora;
  • conţine lactoferină, separată din lapte de vaca, care îmbunătăţeşte transportul şi asimilarea fierului în organism;
  • întăreşte sistemul imunitar al copilului şi stimulează activitatea acestuia prin intermediul anticorpilor (imunoglobulinelor) din colostru;
  • bogat în vitamine, minerale şi aminoacizi de bază;
  • conţine acizi graşi polinesaturaţi proveniţi din surse naturale (amestec de grăsimi vegetale);
  • asigură un aport energetic ridicat în conformitate cu cerinţele copiilor de vârstă mică;
  • uşor tolerat şi acceptat de către copii;

Mod de administrare şi precauţii

Produsul conţine materii prime de origine animală (lapte crud, zer demineralizat şi lapte colostral liofilizat), grăsimi vegetale, maltodextrină, lactoză,  vitamine şi minerale.

Fiecare cutie conţine 400 grame lapte praf ambalat etanş, sub atmosferă inertă, o mensură nesterilă şi un pliant care conţine informaţii privind compoziţia produsului. Produsul se administrează reconstituit conform indicaţiilor de pe cutie, respectând recomandările privind dozajul indicat, modul de reconstituire, igienă şi condiţiile de păstrare şi manipulare după deschiderea pungii. O mensură plină conţine echivalentul a 4.4 g lapte praf iar modul de reconstituire este de  3 mensuri pline dizolvate în 90 ml apă fiartă şi răcită, rezultând astfel circa 100 ml lapte praf reconstituit.

Produsul este contraindicat copiilor care prezintă intoleranţă la lactoză.